fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Posle kažu da novinari samo traže loše vesti i kako je to „stvar izbora“. To je tačno, osim kad je apsolutno netačno. Kao ovog vikenda.

Još na kraju prethodne (fudbalske) epizode Najopasnijeg rezultata, najavili smo da će nova epizoda podkasta biti posvećena „svetloj strani ulice“, nakon što smo u toj epizodi analizirali Čelsi, Ajaks i Olimpik Marselj. Ali ne lezi vraže, čujte nas Darene Inglande, vraže.

Od utakmice koja je trebalo da bude događaj vikenda, meča između Totenhema i Liverpula, koji je trebalo da pokaže ko je od timova koji su počeli sezonu iznad očekivanja u boljoj formi, napravljena je lakrdija.

Ok, jeste ta utakmica na kraju bila fudbalski događaj vikenda.

Ok, videli smo i ko je u boljoj formi i ko ima (znatno) veći kvalitet – onaj tim koji je i sa dva igrača manje uspevao da odoli sve do poslednjih sekundi utakmice, kada su noge postale preteške.

Ok, ništa to nije toliko bitno – ni Liverpulov instant ulazak u pravu formu, ni Totenhemovo drugo mesto na tabeli posle skoro 20 odsto odigranih utakmica – kao blatantna krađa koja se u subotu dogodila u Londonu i koja je pokazala sve manjkavosti sistema koji pretenduje da bude najveći u modernom sportu.

Sa ovakvim sudijama – preteško.

O tome su upravo pričali standardni domaćin podkasta Uroš Jovičić i njegovi saradnici, odgovorni urednik Velikih priča Marko Prelević (dopisnik sa Mersisajda i iz Sutomora) i saradnik Velikih priča Vladimir Novaković (dopisnik iz Mančestera i iz Antverpena).

Zašto je važno ko je kriv? Da li će iko odgovarati? Šta su sve Liverpulu ukrali u subotu? I zašto je, sreća u nesreći, da se to dogodilo baš Liverpulu?


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.