fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Plus: Ko je Luka Leković, organizator balkanskih žurki u Holandiji; i ko je novi holandski premijer kojem se protivi opozicija na obe strane političkog spektra.

Kristini Kovač verovatno ne treba najava. Ona je pevačica, kompozitorka i tekstopisac. Neki od nas su verovatno odrastali uz muziku K2, gledali Neke nove klince ili i dan danas pevuše pesme sa njenog solo albuma „U nebranom grožđu“. Oni mlađi verovatno je znaju kao sudiju iz „X faktora“, a oni stariji pamte lik i delo njenog oca Kornelija. Od pre nekoliko godina, Kristina živi i radi u Stokholmu, koji joj je bio davnašnja želja. Od ideje o selidbi do njene realizacije prošlo je više godina, koje su donele i mnoštvo uspona i padova. O svojoj selidbi, integritetu, istrajnosti, razlogu zbog kojeg je htela da živi baš u Stokholmu, ali i horovima koje vodi te koji uskoro imaju i svoje prve koncerte, Kristina govori u iskrenom razgovoru za Odomaćene.

Luka Leković je student iz Katwijka koji pripada trećoj generaciji naših migranata u Holandiji. Njegova baka bila je poznata u svetu sevdaha, a Luka danas organizuje balkanske žurke i želi da se i sam bavi muzikom. Široj javnosti postao je poznat zahvaljujući viralnom videu na TikToku gde peva Breninu „Jugoslovenku“.

Holandija je dobila novu vladu, a i novog premijera. I ne, to nije Geert Wilders, već bivši šef holandske obaveštajne službe.

Podržite Odomaćene!