fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

U ovoj epizodi podkasta SPOTLIGHT imali smo zadovoljstvo ugostiti Kemala Kema Nedžibovića, mladog stručnaka i aktivistu iz oblasti komunikacija, migracija i integracija. Pokrenuli smo dosta tema od toga zašto mladi odlaze sa Balkana i kako to preduprijediti, do efektivnih oblika poslovne komunikacije. Takođe, pričali smo i o Kemovom akademskom i poslovnom putu i jako bogatom iskustvu, za još uvijek mlade mu godine.

Kemal Nedžibović, stručnjak je u oblasti medija i digitalnih komunikacija sa magistraturom iz evropskih studija. Nakon specijalizacije u oblasti migracija i integracije u Njemačkoj, vratio se u BiH. Već 10 godina aktivno radi na komunikaciji međunarodnih projekata u Njemačkoj, Bosni i Hercegovini i drugim zemljama Zapadnog Balkana.

Radio je kao marketinški saradnik na Europa-Univerzitetu Flensburg, kao asistent u Fondaciji Konrada Adenauera u BiH, a zatim i kao asistent za komunikaciju na projektu RYCO-UN Fondovi za izgradnju mira, kao i koordinator za medije i odnose s javnošću na projektima USAID-a i SIDA-e. Danas radi za UNDP u Bosni i Hercegovini. Jedan je od 5 mladih ljudi iz Evrope koji su dobili Erhard Busek nagradu za izuzetno angažovanje i rad na evropskoj integraciji, SHL nagradu i UNICEF nagradu za najbolju kampanju mladih u BiH.

Pogledajte i poslušajte ovu jako inspirativnu i nadahnutu priču, još jednog mladog čovjeka sa izvrsnom biografijom.

Uživajte!

🎙O nama:

Misija ovog regionalnog obrazovnog podkasta jeste da osvijetli brilijantne karijere studenata, preduzetnika, istraživača i inventora koji u tišini svog doma, daleko od očiju javnosti, kreiraju sjajne stvari. Cilj Spotlight Podcast-a je međugranična saradnja i kreiranje platforme za networking i stratešku saradnju na svim naučnim poljima. Takođe, sa akademskog nadograđivanja i internacionalnog iskustva polako i stidljivo pokrećemo teme ličnog i profesionalnog razvoja podstičući proaktivnost i preduzetnički duh. U martu 2022. god. smo snimili prvu epizodu i od tada, na našu sreću, entuzijazam i zadovoljstvo, znamo samo za uspjeh.

Voditelj, snimatelj, montažer i izvšni producent je Janko Škuletić, koji je nakon desetogodišnje karijere u oblasti investicija i saradnje sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bliskog istoka, kao i karijere u bankarstvu, odlučio da se posveti obrazovanju i danas je jedan od vodećih agenata za studentsku mobilnost u regionu Zapadnog Balkana.