fbpx

Razgovor u okviru projekta „Na kafi sa psihologom“ posvećen balansu između karijere i porodice i prevazilaženju stereotipa koji ih prate. O postizanju jedinstva porodica-posao i načinima da se bude uspešan u obe sfere na tribini su govorili: Ivana Vukmirica Baćanović, psiholog i psihoterapeut gimnazije “Ruđer Bošković”, Aleksandra Radujko, direktor New media team, dr Ana Martinoli, vanredni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti i Robert Čoban, direktor Color Press Grupe, a sve to uz posredstvo voditelja sesije Ivane Božović, doktorke i novinarke RTS-a.

Više o projektu:

Kako bi ukazala na važnost mentalnog zdravlja i ohrabrila javnost da potraži pomoć stručnjaka, Hemofarm fondacija pokrenula je projekat “Na kafi sa psihologom”.

Projekat ima za cilj da utiče na svest šire javnosti da se o mentalnom zdravlju mora brinuti jednako kao o fizičkom kao i da tegobe u vezi sa mentalnim zdravljem nisu lična slabost, već zdravstveni problem za koji postoji adekvatno rešenje ako se na vreme potraži stručna pomoć. Projekat “Na kafi sa psihologom” osmišljen je kao serija besplatnih sesija sa psiholozima, gde će svi zainteresovani moći više da saznaju o različitim psihološkim problemima i simptomima koji ih prate, kako i kome se obratiti za stručnu pomoć kao i da razgovaraju otvoreno sa stručnim licima, psiholozima i psihijatrima, predstavnicima relevantnih institucija ali i javnim ličnostima koje su se i same tokom života susrele sa nekim od problema.

Projekat “Na kafi sa psihologom” se realizuje uz podršku Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i u partnesrtvu sa Udruženjem građana Dorćol Platz.