fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Kako učiti sa decom kod kuće saznajte u podcastu Mamazjanija: Dragoceni saveti učiteljice i logopeda

Gošće nove epizode Mamazjanije, učiteljica Marija Milinović i logoped dr Violeta Nestorov, uvele su nas u svet učenja i domaćih zadataka, i u razgovoru objasnile sve poteškoće, pravila, smernice i “recepturu” po kojoj oni najmlađi, u nižim razredima osnovne škole, ali i oni stariji školarci, najlakše pamte.

Iz iskustva rada sa najmlađima, od predškolskog uzrasta, pa do petog razreda, naše gošće savetuju roditelje kako da dete postepeno uđe u svet školskih predmeta, bez stresa, pritisaka i napora, koji im prosvetni sistem, ali i mame i tate često nesvesno nameću.

One otkrivaju kada je pravi momenat da roditelji “uskoče” i pomognu detetu oko učenja i domaćeg zadatka? Kolika je uloga učitelja, nastavnika, a kolika roditelja u privikavanju deteta na učenje? Koji su prvi simptomi koji ukazuju da dete ima poteškoće u učenju i da mu je neophodna stručna pomoć? Kako u savremeno doba, kada su “distraktori”, spoljni faktori, poput igrica, društvenih mreža i raznih internet sadržaja, dete privoleti da sedne i da uči?

U novoj Mamazjaniji, Marija i Violeta, savetuju mame i tate kako da priđu detetu sa poteškoćama u učenju, ali i objašnjavaju zašto ocene nisu najvažnije i kada je vreme da se knjiga ostavi, da se napravi pauza, a uzme igračka ili upali crtani film.
Pratite nas na: