fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Rakijapod

AutorDejan Veljović

Rakija je život! Sve o našem nacionalnom brendu čućemo od ljudi kojima je rakija u srcu! Destileri, vlasnici destilerija, tehnolozi, novinari, ugostitelji, ljubitelji žestokih pića, naučnici, doktori... Svi zajedno u službi podizanja kulture i vraćanja rakije na pijedestal koji joj pripada.
Hajde da zajedno stvaramo novu istoriju nacije kroz uživanje u piću po kojem smo prepoznatljivi i po kojem smo drugačiji i autentični, autohtoni i moderni u isto vreme.
Rakijapod će promovisati prave vrednosti, Rakiju i njene zaljubljenike, prirodu i tradiciju, ali nećemo zaboraviti ni stvaranje dodatne vrednosti i razvoj Rakije kroz biznis poštujući sve principe ljudskosti, morala i duha našeg naroda!

Kako Srpski proizvođači rakija ocenjuju kvalitet i tržišnu poziciju svojih pića

Pričali smo o svemu, o wiskiju, burbonima , rakiji od urme bljak, singl maltovima… Profesor FIREBALL je bijo sajajn, Slobodan je jedan od retkih naučnika koji se opredelio uza RAKIJU kao nastavk svog istraživačkog rada…
Kvantitativni deo istraživanja sproveden je u oktobru 2021. godine u dve Facebook grupe „Rakija i Rakijaši“.
Odgovori su prikupljeni elektronskim putem pomoću upitnika kreiranog u Google formularima.
Upitnik se sastojao od 70 pitanja, pri čemu je ovolika dužina upitnika bila uslovljena činjenicom da je ovo prvo istraživanje destilera rakije sprovedeno u Srbiji.
Učešće u istraživanju je bilo dobrovoljno i anonimno.
U istraživanju su odgovori prikupljeni od 104 ispitanika (N = 104).