fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Jedan pisac, jedna knjiga! #2: James Bridle, Novo mračno doba [26-01-2021]

U ovoj epizodi segmenta "Jedan pisac, jedna knjiga!" pričamo o knjizi "Novo Mračno doba" Džejmsa Brajdla, a gost Radio Galaksije je Uroš Krčadinac sa Fakulteta za medije i komunikacije. 

Kroz priču o ovoj knjizi, pričaćeli smo o mnogim temama – o tehnološkoj revoluciji i njenim posledicama, o velikim podacima ("big data"), o tome da li i kako razumemo računare, mašine, veštačku inteligenciju i inteligentne sisteme, o pismenosti koja nam je neophodna da izbegnemo novo mračno doba, itd. Šta je digitalna kultura? Šta su kompleksni sistemi i šta kreativna produkcija uopšte podrazumeva u vreme kompleksnih digitalnih sistema? Kojim se pitanjama treba baviti? Šta znači autorski rad danas? Koja je veza između programiranja, umetnosti i pisanja?

Ukoliko naš rad želite da podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, to možete učiniti ovde: https://patreon.com/join/radiogalaksija. Ukoliko želite da donirate Radio Galaksiju jednokratno preko PayPal-a, to možete učiniti ovde: http://paypal.me/radiogalaksija. Hvala!

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Reddit.

A ukoliko više volite da čitate e-mailove, prijavite se na naš newsletter, ovde.  

Support the show (http://patreon.com/radiogalaksija)