fbpx

Jedan pisac, jedna knjiga! #2: James Bridle, Novo mračno doba [26-01-2021]

U ovoj epizodi segmenta "Jedan pisac, jedna knjiga!" pričamo o knjizi "Novo Mračno doba" Džejmsa Brajdla, a gost Radio Galaksije je Uroš Krčadinac sa Fakulteta za medije i komunikacije. 

Kroz priču o ovoj knjizi, pričaćeli smo o mnogim temama – o tehnološkoj revoluciji i njenim posledicama, o velikim podacima ("big data"), o tome da li i kako razumemo računare, mašine, veštačku inteligenciju i inteligentne sisteme, o pismenosti koja nam je neophodna da izbegnemo novo mračno doba, itd. Šta je digitalna kultura? Šta su kompleksni sistemi i šta kreativna produkcija uopšte podrazumeva u vreme kompleksnih digitalnih sistema? Kojim se pitanjama treba baviti? Šta znači autorski rad danas? Koja je veza između programiranja, umetnosti i pisanja?

Ukoliko naš rad želite da podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, to možete učiniti ovde: https://patreon.com/join/radiogalaksija. Ukoliko želite da donirate Radio Galaksiju jednokratno preko PayPal-a, to možete učiniti ovde: http://paypal.me/radiogalaksija. Hvala!

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Reddit.

A ukoliko više volite da čitate e-mailove, prijavite se na naš newsletter, ovde.  

Support the show (http://patreon.com/radiogalaksija)