fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Istorija telekomunikacija u Srbiji II – od koaksa do 5G mreže

🎧 Istorija telekomunikacija u Srbiji II – od koaksa do 5G mreže | TeleSrbija podcast 🎧

U ovoj epizodi, Dijana i Milan nastavljaju uzbudljivu priču o istoriji telekomunikacija u Srbiji, zajedno sa gostom Slobodanom Markovićem, savetnikom za digitalne tehnologije u UNDP. U prvom delu smo pokrili period od 1990. do 2005. godine, dok u drugom delu istražujemo dalji razvoj telekomunikacija, sa fokusom na razvoju mobilne i internet mreže. Razgovor počinjemo pričom o promenama u mobilnim telekomunikacijama.

Promene koje se tiču pre svega brzine prenosa podataka i stabilnosti internet mreže, postavljaju temelj za dalji razvoj telekomunikacija. Zatim pratimo evoluciju telekomunikacija u Srbiji sve do pojave 5G mreže i njenom potencijalu za industrijski i tehnološki napredak.

Ne propustite ovo uzbudljivo putovanje kroz vreme i tehnologiju, pretplatite se na naš kanal i aktivirajte zvonce da ne biste propustili nijednu epizodu TeleSrbija podcasta!

Voditelji

Milan Kragujević je glavni i odgovorni urednik kao i osnivač portala TeleSrbija, stručnjak za IKT i entuzijasta za nove tehnologije. Dijana Milutinović je komunikolog sa više od 15 godina iskustva, posvećena IT sektoru i novim tehnologijama.

O portalu

TeleSrbija je vodeći telco news portal u Srbiji i regionu, i predstavlja jedini ovakav stručni medij u Srbiji, sa posvećenom publikom i pažljivo izgrađenim autoritetom. Prateći svetske i domaće trendove u svetu telekomunikacija, mi izveštavamo pravovremeno, tačno i nepristrasno.