fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Istok Pavlović: KAKO danas privući PAŽNJU? | Od MEME-a do REELS-a | Kratak digitalni vodič | E40S02

Istok Pavlović je personifikacija interneta i digitala u Srbiji i regionu već decenijama unazad. Formalno treniran kao ICT inženjer, brzo je uvidio nedostatke te profesije tj. šta konkretno u toj industriji nije odgovaralo njegovom senzibilitetu. Nakon toga „uplivao“ je u vode marketinga, gdje se jako usmpješno kotira do današnjeg dana.

U ovoj epizodi podkasta SPOTLIGHT, Istok priča o samim počecima. Iznosi detalje prve platforme za ONLINE biznis. Na slikovit način pravi paralelu između meme i gena iznoseći teoriju da je Slovenska antiteza hook za meme koji je star preko 500 godina. Takođe, u ovoj epizodi smo „načeli“ neizbježnu temu kreiranja individualnog brenda, kao i činjenicu da od pojave kratke forme video sadržaja kao što su Reels i Shorts, on apsolutno ništa drugo ne proučava bez upravo to. Zalazi u najdublje detalje režije, izučava Alfred Hitchcock i Akira Kurosawa, pokučavajući njihove režijske i dramaturške trikove da upodobi današnjem formatu digitalne komunikacije.

Takođe, kratko smo se osvrnuli na kognitivne greše ili predrasude (biases & flaws, cognitive errors), pomenuvši njihovu široku upotrebljivost u marketingu unazad par decenija, čime smo napravili sjajnu uvertiru za još jedno skorije druženje.

Uživajte!

🎙O nama:

Misija ovog regionalnog obrazovnog podkasta jeste da osvijetli brilijantne karijere studenata, preduzetnika, istraživača i inventora koji u tišini svog doma, daleko od očiju javnosti, kreiraju sjajne stvari. Cilj Spotlight Podcast-a je međugranična saradnja i kreiranje platforme za networking i stratešku saradnju na svim naučnim poljima. Takođe, sa akademskog nadograđivanja i internacionalnog iskustva polako i stidljivo pokrećemo teme ličnog i profesionalnog razvoja podstičući proaktivnost i preduzetnički duh. U martu 2022. god. smo snimili prvu epizodu i od tada, na našu sreću, entuzijazam i zadovoljstvo, znamo samo za uspjeh.

Voditelj, snimatelj, montažer i izvšni producent je Janko Škuletić, koji je nakon desetogodišnje karijere u oblasti investicija i saradnje sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bliskog istoka, kao i karijere u bankarstvu, odlučio da se posveti obrazovanju i danas je jedan od vodećih agenata za studentsku mobilnost u regionu Zapadnog Balkana.