fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Fudbalski režiser. Takav izraz možete čuti samo kada razgovarate sa ljudima koji fudbal uživaju u Italiji. I u te dve reči mnogo je više stila nego u svim drugim, stručnijim opisima centralnih veznih fudbalera. I u takvim pričama, obično je mnogo više stila, nego u nekim drugim pričama o fudbalu.

Pred vama je 40. epizoda podkasta Najopasniji rezultat u produkciji Velikih priča i svojevrsna kolaboracija dva VP projekta – kod standardnog domaćina Najopasnijeg rezultata Uroša, gostuje urednik spoljnopolitičke rubrike VP i čovek-podkast „Georeport“, Željko Pantelić.

Kako Željko živi u Rimu i prati italijanski fudbal iz prvih redova, bio je idealan sagovornik za priču o Interu.

Milanski klub je privukao pažnju ove godine sjajnim partijama u Seriji A, gde je došao nadomak osvajanja Skudeta. Inter ima 14 bodova prednosti u odnosu na Milan, i ako u narednih devet kola osvoji upravo toliko bodova, obezbediće i matematički šampionski trofej. Time će doći i do 90 bodova, koji su uvek osim u onoj trci Juventusa i Napolija (95 i 91 bod) bili garancija za Skudeto.

Željko Pantelić će na početku epizode otkriti da je to i bio glavni cilj Intera pred početak sezone, a da je kao osnovni cilj u Ligi šampiona označen prolazak grupe. Ipak, ispadanje od Atletiko Madrida u osmini finala elitnog takmičenja, uprkos 120 minuta bolje igre i dva gola prednosti, ostavili su gorak ukus u ustima neroazura.

Zašto je Simone Inzagi ušao u sezonu sa hipotekom?

Kakve je taktičke promene napravio?

Šta Hakana Čalhanoglua i Lautara Martineza čini najvažnijim igračima ovog tima?

Kako je ziheraštvo ubilo budućeg šampiona?

I šta će Inter nakon što prišije drugu zvezdicu?

Fudbalski režiseri su za ovu Interovu sezonu isplanirali puno uspona i malo bolnih padova, sve do ostvarivanja velikog cilja. O tome možete slušati u kolaboraciji Najopasnijeg rezultata i Georeporta.

Podkaste Velikih priča slušajte na svima audio platformama i na YouTube.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.