fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

U novoj epizodi VOICE podkasta razgovaramo sa dvoje autora, novinarkom Slađanom Gluščević i finansijskim forenzičarem Milošem Katićem. Njih dvoje su timskim radom kreirali tekst koji je obeležio mart mesec portalu VOICE-a, a koji nosi naziv “Država imovinu od 1,8 milijardi evra prodala gubitašu ABL Solventu za 51 milion”.

U pomenutom tekstu, autori su prikazali kako je firma bez ikakvih poslovnih prihoda postala najveći kupac potraživanja banaka u Republici Srbiji – i kako joj je država tu mogućnost obezbedila.

U pitanju je veliki portfelje potraživanja osam banaka u stečaju, kao i potraživanjima kojima Agencija za osiguranje depozita (AOD) upravlja za račun Republike Srbije.

Kako su autori naveli u tekstu, država je taj veliki paket potraživanja, u kojem se nalaze i građevinski placevi na najskupljim lokacijama u Beogradu, u aprilu prošle godine prodala problematičnom kupcu – ABL Solventu.

U okviru prodaje portfolija potraživanja banaka u stečaju bilo je 160 hipoteka na zemljišta i objekte u celoj Srbiji koji ukupno vrede oko milion i 800 hiljada evra, a prodate su za svega 51 milion.

Emisiju je pripremila Sanja Kosović.