fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Gde se Kristina Kovač oseća odomaćeno, kako je biti slikarka u Amsterdamu, i gde sve ima naših studenata

U ovoj epizodi, Odomaćeni vam donose drugi deo intervjua sa Kristinom Kovač! U prethodnoj epizodi, Kristina nam je pričala o svom iseljeničkom iskustvu, identitetskim pitanjima, i brojnim preprekama – ali i pobedama! – koje su je zadesile otkako je odlučila da napusti Srbiju. Danas, sa Kristinom razgovaramo o opuštenijim temama – Evroviziji, seriji „Neki novi klinci“, muzičkoj industriji i pevačkim takmičenjima, kao i o njenom romanu „Drvo života.“

Slikarka Marija Stefanović, koja živi u Amsterdamu, za Odomaćene govori o svojoj prvoj samostalnoj izložbi slika, razlici između bavljenja umetnošću u Holandiji i na Balkanu, koliko je lako „snaći se“ kao umetnik u novoj sredini, i kako se Holanđani snalaze sa manjkom prostora koji muči i kreativni sektor.

Bojana Filipović i Marija Šumarac predstavljaju Organizaciju srpskih studenata u inostranstvu – OSSI. Saznaćete čime se ova neprofitna organizacija bavi, u koliko gradova i država je aktivna, i kako se i sami možete uključiti u njen rad – bilo da ste u inostranstvu ili u Srbiji.

Podržite Odomaćene!