fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Send us a Text Message.

Ovog ponedjeljka u studio Davcasta By Oslobođenje dolazi jedan od začetnika bh. hip-hop scene – Adnan Hamidović aka Frenkie.

David i Frenkie su ovaj podcast razgovor započeli pričom o djetinjstvu koje je poznati hip-hoper, zbog rata u Bosni i Hercegovini, proveo u Njemačkoj, državi kojoj je zahvalan i koja ga je, kako kaže, oblikovala u ključnom periodu života, što mu je kasnije, po povratku u BiH, bilo od velike pomoći. Njegovo interesovanje za muziku počelo je u tinejdžerskim danima, kada je u Tuzli, sa svojim vršnjacima, pokrenuo radijsku emisiju koja je vrlo brzo dospjela na sami vrh ljestvica slušanosti.

Frenkie je sa nama podijelio i one najvažnije životne trenutke, kao i iskušenja i probleme koji su se nizali na putu njegovog uspjeha. Otvoreno je govorio o problemu ovisnosti o alkoholu, ispričao kako je tekao proces odvikavanja od ovog poroka te priznao kako je u vjeri pronašao svoje sigurno mjesto.

Frenkie je premijerno najavio i novi studijski solo album sa čak 11 pjesama, a posebno za gledatelje Davcasta podijelio je i neke detalje koji će naročito oduševiti najvatrenije fanove hop-hopa.

Support the Show.

Čitajte nas na: https://www.oslobodjenje.ba FB :https://www.facebook.com/oslobodjenjeba IG: https://www.instagram.com/oslobodjenj… Twitter: