fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Dobro došli u prvu epizodu podkasta Priče o digitalnoj transformacji – FEMTECH za održivost Udruženja poslovnih žena Srbije, seriju razgovora sa izuzetnim preduzetnicama, našim članicama, koje vodi Tijana Sekulić, sertifikovani konsultant za digitalnu transformaciju, članica UPŽ Srbije.

Prva sagovornica je Liljana Matković, vlasnica preduzeća Eko Tim iz Loznice, koja se gotovo 30 godina bavi specifičnom vrstom usluga, posebno kada su ženske firme u pitanju: suzbijanjem i kontrolom štetočina, uslugama deratizacije, dezinfekcije i dezinsekcije, suzbijanjem komaraca, korova, proizvodnjom biocidnog preparata.

O turbulencijama i opstanku na srpskom tržištu koje im nije uvek bilo naklonjeno , na kojem su uspeli da opstanu i ostanu kao jedan od lidera u ovoj oblasti, pogotovo na tržištu zapadne Srbije.

O počecima 90-tih, firmi koja je nastala iz nužde kada se kao izbeglica iz Sarajeva ponovo našla u Loznici, svom rodno gradu.

O danima kada je radila u iznajmljenom prostoru, sa jednim stolom, stolicom, fiksnim telefonom i telefonskim imenikom.

O izazovima i razvoju.

O momentima koji su bili prekretnica, sertifikovanju usluga prema evropskom standardu, pored domaćih licenci.

O uvođenju novih tehnologija, digitalizaciji biznisa „koji se bavi miševima“, učešću na konkursu Centra za digitalnu transformaciju, digitalnoj kontroli štetočina, softveru koji je omogućio transformaciju i unapređenje usluga, uz brojne uštede.

O podstreku koji je dobila ulaskom u Udruženje poslovnih žena, kroz druženje sa preduzetnicama, putovanja razgovore, radionice, koji su joj otvorili nova vrata i nove poslove.

O Expo 2020 u Dubaiju na kojem je bila, koji je kroz mnoge paviljone vodio direktno u budućnost.

O drugoj generaciji u porodičnoj firmi koja stiže, noseći novu energiju.