fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Pred vama je 41. epizoda podkasta Najopasniji rezultat u produkciji Velikih priča. Epizoda u kojoj standardna košarkaška rotaciju, na svom redovnom mesečnom divanu raspravlja o Evroligi.

Najkompetitivnija sezona elitnog evropskog košarkaškog takmičenja ušla je u fotofiniš i veliki broj klubova ima za šta da se bori. Gotovo 15 ekipa i dalje sanja da će da se popne na stepenicu iznad – od 15. Žalgirisa, sve do 10. mesta u dve su pobede spakovane ekipe koje se broe za ulazak u plej-in. Nekoliko timova bori se za šesto mesto i izbegavanje plej-in sekire, a gotovo svi u prvih šest mesta (ok, bez neprikosnovenog Reala) bore se za prednost domaćeg terena u doigravanju.

Ipak, epizodu smo počeli pričom o ekipi koja se više ni za šta ne bori – o Crvenoj zvezdi, i pokušali smo da proniknemo šta su pravi razlozi neuspešne evroligaške kampanje. Da li je to manjak inteligencije tima, naročito kada u sastavu nema lidera i najboljeg igrača ekipe? Da li su koreni ipak sistemski i dublji? I dobro, uz sve zaslužene pohvale, hvalili smo Miloša Teodosića jer samo treba hvaliti Miloša Teodosića, kada god za to postoji prilika.

Razgovaralo se o tome ko je sve uz Zvezdu podbacio i ko je sve prijatno iznenadio. Razgovaralo se o Real Madridu, o tome koliko iritantnih igrača ima u toj ekipi i koliko je to zapravo dobar tim, pun iskusnih i bivših NBA igrača.

Naravno, poseban segment zaslužio je Mario gusbamps Hezonja. Objasnili smo kako zapravo ide pesma „Dok svira radio“ i zašto to nema veze sa njim, a pale su i neke teške reči. Nagradno pitanje za slušaoce i čitaoce: za koliko kluba iz Evrolige tačno navija Hezonja?

Na kraju, govorilo se o Partizanu. Opet smo se bavili detekcijom najvećih problema u igri, izrazili kao i uvek duboko poverenje u rad Željka Obradovića i doveli u pitanje (opet) inteligenciju ljudi koji ne rade ono što im je rečeno u poslednjem napadu. Ako Partizan slučajno do kraja regularne sezone odigra neki od napada u klaču po planu, a Kevin kapiten Panter se pojavi na terenu, crno-beli imaju velike šanse u plasman za plej-in. Tu će ih sačekati najteži mogući put, ali to već neće biti važno jer je plej-in imperativ. Ako ga ne bude, oba beogradska kluba moći će da proglase evroligašku kampanju – neuspešnom.

Podkast Najopasniji rezultat možete slušati na svim audio platformama i na YouTube.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.