fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Današnja sagovornica je Dragijana Radonjić Petrović, osnivač i partner u firmi MD Solution, sa bogatim iskustvom u svetu investicija, finansija i konsaltinga, etablirani stručnjak kada su investicije u pitanju uvek spremna da podeli svoja znanja, počasni konzul Republike Filipini.

O tome u šta vredi investirati, jer svaki trenutak daje određene šanse jednoj vrsti imovine ili aktive.

O krizi zbog pandemije koja je zatekla mnoge.

O reakciji kada neka investicija ne ide planiranim tokom, prvo emotivnoj, a potom racionalnom sagledavanju stvari, uz brzo traženje drugog najboljeg rešenja.

O snovima koje sve devojčice imaju, njenim da bude lekar, a onda je ujak, profesor na Ekonomskom fakultetu i akademik, inspirisao da počne da razmišlja o ekonomiji, koju je studirala sa ljubavlju.

O preporuci jednog od profesora sa fakulteta da na početku karijere krene da volontira kao broker u jednoj od dve brokerske kuće u to vreme, što joj je trasiralo put i usmerilo je.

O prelasku iz sigurne firme u novoosnovanu, M&V Investments, brokersku kuću u kojoj je zatim dugo godina bila direktor, onda partner i suvlasnik kompanije, koja je vremenom rasla i u jednom trenutku imala čak 70% učešća svih trgovanja na berzi.

O težnji da se svaki dan nauči nešto novo, „makar i novi recept za kuvanje“

O radu u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, velikom i bogatom periodu njenog profesionalnog života.

O velikoj odgovornosti kada radite za državu, za viši interes i budućnost vaše dece, sasvim drugačijoj od one kada radite za sebe.

O tome da je vikend uvek bio rezervisan za porodicu, o sinu koji studira biomedicinu, ćerki koja je „rođena sa preduzetničkim duhom i genima, što je svega par posto u populaciji“, koja će verovatno nastaviti njenim putem i koja danas, iako još srednjoškolka, prati poslovne trendove i najviše od svih traži njene analize, savete, „profesionalne usluge“.

O ciljevima, koji su danas često samo materijalni, novcu za kojim se trči, a on je mnogo brži i najčešće beži, ali „ako ga pustite i date mu priliku da on vas sustigne tako da date sve od sebe“, ume itekako da nagradi.

O suzama koje su sastavni deo života, pa i profesionalnog, o padovima koji su neminovni, samo je pitanje ko se kojom brzinom podigne da sa novim elanom i novom snagom krene dalje.

O saradnji i solidarnosti među ženama, pridruživanju Udruženju poslovnih žena Srbije.

O potrebi da firma „živi i diše stalno, jer u protivnom stagnira i umire“ i o sadašnjem poslu, pružanju saveta prilikom prodaje firmi.

Mnogo pokrenutih tema, mnogo saveta, ohrabrujućih i podsticajnih misli – posle ovakvog razgovora nove ideje nadolaziće vam same od sebe.