fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Dobro došli u podkast Biseri inovativnog ženskog preduzetništva Udruženja poslovnih žena Srbije, seriju razgovora sa izuzetnim preduzetnicama, našim članicama, koje vodi Tanja Peternek Aleksić.

Današnja sagovornica je Vesna Pucar Grubor, vlasnica i direktorka kompanije Vivex Group, porodične firme, koja se bavi proizvodnjom i prodajom sigurnosne opreme i opreme za poslovanje gotovim novcem. Preduzetnica u svetu sistema za deponovanje novca, mašina za obradu i brojača novca, sefova, detektora falsifikata, trezora, brava i sigurnosne opreme:

O dolasku iz Banja Luke, studijama ekonomije u Beogradu, suprugu sa kojim se venčala iste godine kada su i zajednički pokrenuli firmu, koja uspešno posluje 26 godina.

O počecima, kada su u kancelariji imali ukupno tri stolice, tako da je jedno od njih troje, koliko ih je tada radilo, uvek moralo da ustane i ustupi stolicu klijentu kada dođe na sastanak.

O drugoj šansi u životu i u poslu.

O sklonosti ka praktičnim stvarima u odnosu na teoriju, uzimanju stvari u svoje ruke, upravljanju svojim životom, uključujući i posao, ali i slobodi koja znači veliku odgovornost.

O četvoro dece, od kojih je svako uspešno našlo svoj put, i Vivexu kao „petom detetu“.

O firmi koja se od prodaje, a bila je još od 2000-tih lider u prodaji brojačkih mašina razvila u proizvodnu firmu, koja danas zapošljava softveraše, mašinske i elektro inženjere, ljude u podršci za sve proizvode koje imaju u programu.

O životu firme koji je kao kada se odgaja dete, o dugom „pubertetu“ firme, koja je danas u svom razvoju stigla negde do „druge godine fakulteta“, treba da „završi fakultet, sazri i da krene svojim putem“.

O porodičnom odnosu sa zaposlenima, odnosu brige ali i odgovornosti, koji je zapravo prava korporativna vrednost njihove firme.

O trnovitom putu preduzetnika, tome da nije sve uvek uspeh, viziji koju preduzetnik mora da ima, kao i odgovornosti za sebe i za druge, potrebi da stalno uči, stvara, inovira.

O radu i teškoćama sa kojima se susreću u vreme pandemije.

O proaktivnosti, spremnosti da nađu rešenje i lojalnosti, karakteristikama koje posebno ceni kod svojih zaposlenih

O inovacijama kojih ima u svakom pojedinom poslu, inovativnim stvarima u proizvodnji koje su preuzeli od svojih zavarivača, mašinbravara, magacionera…

O mentorstvu koje je „sigurna kuća“ za mlade preduzetnice, programu koju UPŽ već dugo razvija.

O svom interesovanju, neurolingvističkom programiranju (NLP), za koje je trener i kouč, koje joj je mnogo pomoglo i u preduzetništvu, u komunikaciji sa ljudima, slušanju toga šta ljudi misle.

Uživajte u razgovoru, ne samo o biznisu, sa ovom izuzetnom sagovornicom od koje mnogo može da se nauči, mentorkom i motivatorkom, koja i planira da se u budućnosti više bavi edukacijom.