fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Dobro došli u Karavan žena zmajeva, seriju razgovora koje vodi Tanja Peternek Aleksić sa izuzetnim preduzetnicama iz različitih regiona u Srbiji, dobitnicama priznanja Cvet uspeha za ženu zmaja i članicama Udruženja poslovnih žena Srbije.

Danas možete pratiti četvrto izdanje Karavana, sa sagovornicama iz zapadne i centralne  Srbije – Snežanom Perić (In Loznica, osnivačem UPŽ  Kreativna vizija  Loznica i direktorkom Turističke organizacije Loznica), Slobodankom Cokom Stević (Kondortis Loznica, hotel Heba Divčibare) i Vesnom Baur (Basna Atenica, predsednicom UPŽ Nadežda Petrović Čačak). Tri uspešne žene u potpuno različitim sektorima, jedna predsednica, jedna osnivač udruženja poslovnih žena, a sve tri članice UPŽ Srbije.

O Basni, nastaloj iz ljubavi prema prirodi, ali i one međusobne, između Vesne i njenog supruga, naučnika koji je iz Švajcarske došao u Srbiju i koristi svoja znanja u zajedničkoj firmi, koja se kroz karbonizaciju biomase i „zarobljavanje“ ugljen dioksida bavi ekologijom, novim načinom proizvodnje tradicionalnog proizvoda, u ruralnom okruženju, ali tako da cela priča ima mnogo širi,  globalni uticaj.

O počecima turističke agencije Kondortis, uobičajenim za preduzetnike kod nas, u iznajmljenoj prostoriji sa jednim radnim stolom i sa puno entuzijazma, iako u teško vreme, u godini bombardovanja, jedinom putu kojim je Coka želela da ide – preduzetničkom, osnivanju subagenture u Loznici i Beogradu, potom i hotela na Divčibarama, putu koji danas izgleda kao da je čarobnim štapićem ostvarivala redom sve što je želela, ali iza toga stoji dugotrajan rad i trud.

O Snežinom napuštanju profesorskog posla u tekstilnoj školi, da bi se posvetila privatnom biznisu, osnivanju butika In, koji je radio 25 godina, kafeu In (zbog toga je u Loznici i zovu Sneža In), koji radi već 20 godina, promovisanju ženskog preduzetništva kroz aktivnosti UPŽ Kreativna vizija.

O velikim izazovima, frustracijama, momentima kada se čak razmišljalo o odustajanju, iako iz sadašnje perspektive izgleda kao da je sve bio „hod po crvenom tepihu“.

O podršci porodice, jer „žena sve što radi oboji emocijama, i mora da ima neku sigurnost i stabilnost da bi bila uspešna u poslovanju“, prijatelja i posebno prijateljica, okruženja, ali i saradnika u firmi, kao i članica udruženja poslovnih žena i njihovom značaju.

O deljenju iskustva, podršci, pre svega mladima, jer „ne piše sve na Guglu“, druženju, nedostatku rivalstva među preduzetnicama, jer svaka prolazi sličan put, suočava sa se sa sličnim problemima, radovanju uspesima one druge.

O novim idejama koje donosi gotovo svaki dan u poslu, od kojih će neke prerasti u inovacije.

O poslovanju u kovid periodu.

O životnom balansu u onome što je privatno i onome što je posao.

O sreći na poslu, u kojem se uživa i ne oseća „kao da si na poslu“.

O tome da li će deca naslediti njihov biznis ili izabrati neki svoj put.

O lepoti preduzetništva, neprocenjivom bogatstvu u slobodi kreiranja svega, odgovornosti i za uspehe i za neuspehe, objedinjavanju različitih profesija u jednoj, preduzetničkoj…

Uživajte u razgovoru sa izuzetnim i ostvarenim preduzetnicama, koje šire pozitivnu energiju.