fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

EP87: Šta najbolji programeri žele u 2022. godini?

Koliko je COVID-19 pandemija uticala na zapošljavanje programera i u kojoj meri na tržište utiču full-remote pozicije iz inostranstva? Šta se dešava sa onim timovima koji se polako vraćaju u kancelariju i da li i dalje važi ona „stara“ da najbolji talenat uglavnom traži samo priliku za rad na super projektu, mogućnost za profesionalni napredak i zadovoljavajuću platu?

Kako su se kompanije prilagodile novim trendovima i kako uspevaju da pronađu ljude kada je toliko izražen deficit radne snage? O ovim i drugim temama razgovarali smo sa Jelenom Vorkapić (DigitecGalaxus) i Ivanom Popović (NulTien) koje se bave regrutovanjem i brendiranjem poslodavca (Employer Branding).

Između ostalog, Jelena i Ivana govorile su o tome koliko su česte migracije talenta iz jedne kompanije u drugu, koliko im u regrutovanju pomažu job review platforme, ali i kako bi trebao da izgleda offboarding proces tj. set stvari zamišljen da se prikupe bitne informacije od zaposlenog u odlasku o tome koji su razlozi odlaska.

______

NETOKRACIJA NEWSLETTER
Svakog utorka u tvom inboxu ► https://netokracija.rs/newsletter

POVEŽI SE SA NETOKRACIJOM
Twitter ► http://twitter.com/netokracijars
Facebook ► http://www.fb.com/netokracija.rs
LinkedIn ► https://www.linkedin.com/company/netokracija