fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Podržite naš rad: Patreon: https://www.patreon.com/glasinzenjera

PayPal: https://www.paypal.me/glasinzenjera

Web: https://www.glasinzenjera.rs

Kontakt: glas.inzenjera@gmail.com

Instagram: https://www.instagram.com/glas_inzenjera/?hl=en

Dosadašnju karijeru Nevene Vajdić karaktiriše balansiranje između rada u privredi i u nauci. Nakon što je magistrirala u Americi, u Teksasu, vratila se u Srbiju i zaposlila na Aerodromu Nikola Tesla kao šef službe održavanja. Po dolasku francuske kompanije Vinci i početku rekonstrukcije beogradskog aerodroma, Nevena je dobila funkciju project manager-a za „air side“.

Paralelno sa radom na aerodromu, a dok je „čekala“ rođenje drugog deteta, Nevena je doktorirala na Građevinskom fakultetu u Beogradu. I pored toga što je radom na aerodromu i firmom Vinci bila izuzetno zadovoljna, nakon nekoliko razgovora sa „career coach“-om shvatila je da je rad u nauci i istraživački posao ispunjava i čini srećnom.

Od kolege, inače CEO-a portala OROOK, Miljana Mikića, saznala je za otvoreno radno mestro na Univerzitetu Kembridž. Kontaktirala je profesora sa univerziteta, prijavila se na konkurs i….. dobila posao na Kembridžu, za šta joj je, kako sama kaže, trebalo neko vreme da toga postane svesna.

Posao koji podrazumeva vođenje 27 postdoktoranata koji rade na različitim istraživanjima sa zajedničkom temom „digitalni putevi budućnosti“. Kako kaže, osećala je želju i potrebu da „uskoči u voz“ digitalizacije i onoga ka čemu se neizbežno krećemo.

Velika je čast i zadovoljsrvo bilo ugostiti Nevenu u novoj epizodi podcasta, a vi pišite u komentarima kako se vama svidela ova epizoda i teme o kojima smo pričali.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.