fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

EP182: Tech feminizam i Mudrinićev američki san

182. epizoda Office Talks podkasta bila je internog tipa: Mudrinić je s nama podelio utiske sa svoje ‘američke turneje’, a Anastasija je analizirala položaj žena u srpskoj tech industriji. Redakcija Netokracije godinama je želela da poseti čuveni South by Southwest (SXSW) festival, ali usled nepovoljnih okolnosti uzrokovanih pandemijom, ta želja je stavljena na stand by. No, ko čeka taj i dočeka, pa se ove godine našem Marku Mudriniću ukazala prilika da preleti „preko bare“ i iskusi ovaj praznik tehnologije koji je 2023. godine posetilo čak 350.000 ljudi.

Ali to nije sve! Pored Ostina (gde se održava festival), obišao je i Boston i Njujork. Zapravo, ovo putovanje je svojevrsna američka turneja našeg tima gde su Marko i ekipa iz Hrvatske promovisali naš novi projekat — ScaleUp & Up podkast.

U drugom delu, ne tako glamurozna, ali takođe veoma bitna tema. Anastasija je analizirala specijal koji je priredila povodom Osmog marta i tim povodom iznela svoje utiske o položaju žena u domaćoj tech industriji. Zaključci koje je donela jesu da je srpski startap ekosistem podržavajući da u njemu ima mesta za preduzetnice, ali da žene nikada ne treba da odustaju od obrazovanja, stalno rade na sebi jer je znanje osnova emancipacije.

______

NETOKRACIJA NEWSLETTER
Svakog utorka u tvom inboxu ► https://netokracija.rs/newsletter

POVEŽI SE SA NETOKRACIJOM
Twitter ► http://twitter.com/netokracijars
Facebook ► http://www.fb.com/netokracija.rs
LinkedIn ► https://www.linkedin.com/company/netokracija