fbpx

U 74. epizodi Pojačalo podkasta, gost Ivana Minića je Đorđe Đokić – osnivač “BeeWeb”-a. Đorđe, kao jedan od pionira interneta, priča o svojim prvim projektima: “Free Betting” i “Kladioničar”; “affiliate” marketingu i saradnji sa velikim onlajn kladionicama, te o cehu koji su platili on i njegov poslovni partner od strane državnih organa usled nerazumevanja i manjka znanja o istim. Đorđe u dva navrata u dahu govori o tom tmurnom periodu koji je obeležio njegov život i o nepravdi koju je osetio na sopstvenoj koži.

No, posle kiše sunce dođe. Sledi vedrija tema, kao što je izuzetno posećeni portal “Sportske” i tajni koja se krije iza njegovog uspeha kojim je potukao svu tadašnju konkurenciju.

Drugi deo ovog podkasta rezervisan je za aktuelni projekat, “BeeWeb”, iliti kako on voli da kaže “Airbnb za pčele”, i priču kako je došlo do toga da se digitalizuje jedna od poslednjih grana poljoprivrede koja Vam može pasti na pamet, razvoju aplikacije, predstavljanju iste na “TechCruch”-u i primeni na jednom krajnje nezamislivom evropskom tržištu.

Za kraj, Ivan i Đorđe dotaći će se svoje definicije “penzije” za IT preduzetnika, kao i fenomena današnje omladine – kako mladež nije zainteresovana ili se zadovoljava minimumom, pritom imajući na raspolaganju ljude koji su voljni da podele svoje znanje i iskustvo koje su stekli kroz bezbroj pokušaja.

Teme u podkastu:
– “Kako sam nagrabusio” I deo
– Obrazovni put
– Izgled IT firmi krajem 90-ih
– “Free Betting”
– “Kako sam nagrabusio” II deo
– “Napokon slobodni”
– Portal “Sportske”
– “BeeWeb”: “Airbnb za pčele”
– Šta dalje? “Penzija”?
– Današnja mladež

Pročitajte transkript ove epizode: https://bit.ly/2CxgXiB

Posetite naš sajt i prijavite se na našu mailing listu: http://bit.ly/2LUKSBG

Pratite Pojačalo na društvenim mrežama:
Facebook: http://bit.ly/2FfwqCR
Twitter: http://bit.ly/2CVZoGr
Instagram: http://bit.ly/2RzGHjN

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *