fbpx

U 73. epizodi Pojačalo podkasta, gost Ivana Minića je Nikola Čavić – osnivač i predsednik SGA – Srpske gejming asocijacije. Dobar deo ljudi je u nekom trenutku u manjoj ili većoj meri igrao igrice, bilo na PC-ju ili konzoli, a neki od njih su pak potajno sanjali da im to postane životni poziv. Jedan od njih je Nikola, on je uspeo da taj san pretvori javu, i to u vreme kada su se baš retki pojedinci sa ovih prostora probili u gejming industriju. Njegova priča počinje na severu, tačnije na Islandu, u Rejkjaviku, gde je prvi put zagazio u gejming industriju, i to zahvaljući satima igranja “EVE Online”. Poslušajte kako je Nikola napravio prve korake, kako je tada izgledala gejming industrija i koji sve faktori utiču na popularnost i dugovečnost jedne igre.

Sledeća Nikolina stanica je “Nordeus” i popularna igra “Top Eleven”. Kojim putem su išli kako bi se vinuli u neslućene visine? Kako je tekao redizajn igre i koje su prepreke sa kojima su se suočavali? Ekonomija same igre? To je samo delić sage o “Nordeusu”.
Za kraj, naš gost govoriće o svojim aktuelnim projektima koje je lično pokrenuo: prvo SGA, a potom i “GameBiz”. Šta predstavlja ova skraćenica, čime se bavi ova potonja, kakvi su im planovi u budućnosti… Sve to ćete saznati ako ostanete do samog kraja ovog Pojačalo podcasta.

Teme u podkastu:
– Ulazak u gejming industriju
– Izgled tadašnje gejming industrije
– Kako da igra ostane popularna i zanimljiva
– Sledeća stanica: “Nordeus”
– “Top Eleven”
– Tok redizajna “Top Elevena”
– Ekonomija igre
– Čemu pauza nakon “Top Elevena”
– SGA: Srpska gejming asocijacija
– Domaće kompanije: Neispričane priče
– Planovi i projekti SGA
– Konsultanski posao

Posetite naš sajt i prijavite se na našu mailing listu: http://bit.ly/2LUKSBG

Prijavite se na naš YouTube kanal: http://bit.ly/2Rgnu7o

Pratite Pojačalo na društvenim mrežama:
Facebook: http://bit.ly/2FfwqCR
Twitter: http://bit.ly/2CVZoGr
Instagram: http://bit.ly/2RzGHjN

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *