fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Divna Milovanović: Tamna strana INSTAGRAMA | Razotkrivanje negativnih uticaja influensera | E44S02

U ovoj epizodi podkasta SPOTLIGHT imali smo veliko zadovoljstvo da ugostimo našu drugaricu i velikog podržavaoca ovog podkasta, Divnu Milovanović. Divna je psihološa savjetnica, liderka misli i influenserka. Njena razgrati mreža žena rasprostranjena je na sve platforme i društvene mreže. Najveći uticaj ostvaruje na Instagramu i YouTube-u.

Imali smo prilike da sa Divnom pričamo o Instagramu i njegovom dalekosežnom uticaju na svakodnevne živote pojedinaca, a najviše omladine. Pričali smo o pozitivnim, ali i sve aktuelnijim negativnim stranama društvenih mreža. Pričali smo o pažnji, kao glavnoj sociološkoj valuti oko koje se danas se vrti. Pričali smo o negativnom uticaju influnsera na živote mladih ljudi danas i njihovoj nemogućnosti da spoznaju razliku između virtuelnog i stvarnog života.

Pominjali smo termine poput tribalism, deep social polarization, filter bubbles i echo chambers.

Žašto danas oduzimamo ljudima mogućnost da sumnjaju u naše stavove?
Zašto imamo nerealnu percepciju sopstvene ranjivosti i zatvaramo se u naše svjetove?
Kako nerelani zivoti influensera koje pratimo utiču da smo sve nezadovoljniji kao društvo?

Pokrenuli smo dosta važnih pitanja i na neke pokušali da damo odgovore. Da li smo u tome uspjeli ostavljamo vama da procijenite.

Uzivajte!

🎙O nama:

Misija ovog regionalnog obrazovnog podkasta jeste da osvijetli brilijantne karijere studenata, preduzetnika, istraživača i inventora koji u tišini svog doma, daleko od očiju javnosti, kreiraju sjajne stvari. Cilj Spotlight Podcast-a je međugranična saradnja i kreiranje platforme za networking i stratešku saradnju na svim naučnim poljima. Takođe, sa akademskog nadograđivanja i internacionalnog iskustva polako i stidljivo pokrećemo teme ličnog i profesionalnog razvoja podstičući proaktivnost i preduzetnički duh. U martu 2022. god. smo snimili prvu epizodu i od tada, na našu sreću, entuzijazam i zadovoljstvo, znamo samo za uspjeh.

Voditelj, snimatelj, montažer i izvšni producent je Janko Škuletić, koji je nakon desetogodišnje karijere u oblasti investicija i saradnje sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bliskog istoka, kao i karijere u bankarstvu, odlučio da se posveti obrazovanju i danas je jedan od vodećih agenata za studentsku mobilnost u regionu Zapadnog Balkana.