fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

U novoj epizodi Danasovog podkasta razgovarali smo sa Ognjenom Kurtićem i Jovanom Milovanovićem, suvlasnicima Finspota, faktoring kompanije koja je prva u Srbiji emitovala digitalni token.

Sa sve većom inflacijom likvidnost postaje jedan od klučnih zadataka preduzeća. Dok velike kompanije imaju pristup finansiranju banaka, veliki deo mikro, malih i srednjih firmi ne ispunjava uslove da se zaduži kod banaka iako ima zdravo poslovanje.

Tu na scenu stupa faktoring ili otkup faktura i isplata novca po osnovu potraživanja odmah. S druge strane, po prvi put kod nas Komisija za hartije od vrednosti je prošle godine odobrila emisiju digitalnog tokena.

Na ovaj način po prvi put se neka kompanija u Srbiji odlučila da prikupi novac prodajom tokena.

O tome šta je faktoring, kako se blokčejn tehnologije mogu koristiti u tradicionalnim finansijama i koja je razlika između digitalnog tokena i kriptovaluta slušajte u epizodi koju je sponzorisao Finspot.

Novu epizodu podkasta možete da gledate i na Jutjubu.

Ako Vam se dopala ova epizoda, pratite nas i želite da nas podržite, možete to učiniti članstvom u Klubu čitalaca Danasa na ovom linku:

https://klub.danas.rs/

Kao članovima našeg Kluba svako veče ćemo vam na mejl adresu slati PDF izdanje Danasa, pre nego što se taj broj pojavi na kioscima.

A ako Vam je papir ipak draži, možete se pretplatiti i na naše štampano izdanje:

https://www.danas.rs/pretplata/

Hvala što pratite naš rad.

Vaš Danas