fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

„Dead Ringers“ serija je rimejk Kronenbergovog filma u kome su glavne blizance ginekologe igrali Džeremi Ajrons, a sada u rimejku ih igraju Rejčel Vajs. Dejan i Maša su oduševljeni serijom jer nije samo zamena glavnih likova da sad to budu žene, nego je baš značajno da se ova priča vidi iz ženske perspektive.

Naravno, priča je proširena i bukvalno pokriva sve aspekte trudnoće – začetak trudnoće, tok trudnoće, porođaj, nakon porođaja, menopauzu, probleme sa kojima se žene suočavaju u svakom tom delu, kao i probleme koji postoje u zdravstvu i društvu i uopšte odnosu prema ženama kada je njihovo telo u pitanju.

Bliznakinje Rejčel Vajs, koliko god lude bile, ipak negde u svojoj biti zaista žele da unaprede stvari, dok su blizanci Džeremi Ajronsa (podjednako ludi), samo bili fascinirani naukom i svojom ambicijom, i na žene, trudnoću i porođaje su gledali kao da je nešto monstruozno.

Imamo i nekoliko preporuka i nepreporuka za „pregnancy horror“ filmove, i u poslednje vreme ih je izašlo dosta, a to nam samo govori koliko je diskurs u društvu o tome pojačan i opet bitan.