fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Danijela Ostojić, klinički psiholog: Koji su izazovi i posledice balkanskog odgoja? | E52S02

U ovoj epizodi podkasta SPOTLIGHT, ugostili smo Danijelu Ostojić, kliničkog psihologa sa jako bogatim iskustvom i ženu koja sa velikim uspjehom i entuzijazmom podučava širu javnost i svoju armiju pratilaca na drštvenoj mreži Instagram o temama koje tangiraju mentalno zdravlje.

Pokrenuli smo dosta važnih pitanja i na neka pokušali da vam ponudimo kvalitetne odgovore. Izdavajamo samo neka:

Šta su to uvjerenja koja vladaju Balkanom?
Koji je to obrazac ponašanja koji koristi većina roditelja na Balkanu?
Koliko često etiketiramo ljude oko sebe i postavljamo površne diagnoze?
Šta podrazumjevamo pod traumom na Balkanu?
Zbog čega su neke teme tabu i zašto muškarci i žene izbjegavaju da potraže pomoć prije nego to neko stanje ne ugrozi njih same ili njihov partnerski odnos?
Kako ublažiti efekte transgeneracijske traume?
Kako postaviti granice u roditeljstvu?
Da li postoji bezrezervna ljubav roditelja prema djetetu?
Kako u svemu što radimo pronaci neku razumnu mjeru?

Možda vam se Danijelino mišljenje neće nekada dopasti. Možda ona to radi bez previse uvijanja, dosta otresito, ali vam garantujemo da sve što kaže će vas dobro zamisliti. Preduslov tome jeste da ste otvorenog uma i spremni da čujete sve što ima da kaže. Nadam se da ćete uživati, barem približno, koliko je uživao cjelokupan tim podkasta SPOTLIGHT na samom snimanju.

Uživajte!

🎙O nama:

Misija ovog regionalnog obrazovnog podkasta jeste da osvijetli brilijantne karijere studenata, preduzetnika, istraživača i inventora koji u tišini svog doma, daleko od očiju javnosti, kreiraju sjajne stvari. Cilj Spotlight Podcast-a je međugranična saradnja i kreiranje platforme za networking i stratešku saradnju na svim naučnim poljima. Takođe, sa akademskog nadograđivanja i internacionalnog iskustva polako i stidljivo pokrećemo teme ličnog i profesionalnog razvoja podstičući proaktivnost i preduzetnički duh. U martu 2022. god. smo snimili prvu epizodu i od tada, na našu sreću, entuzijazam i zadovoljstvo, znamo samo za uspjeh.

Voditelj, snimatelj, montažer i izvšni producent je Janko Škuletić, koji je nakon desetogodišnje karijere u oblasti investicija i saradnje sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bliskog istoka, kao i karijere u bankarstvu, odlučio da se posveti obrazovanju i danas je jedan od vodećih agenata za studentsku mobilnost u regionu Zapadnog Balkana.