fbpx

Specijalna epidzoda posvećena protestima. Autori Ljiljana Bukvić i Vladimir Maričić razgovarali su o dešavanjima ove sedmice sa novinarkom Danasa Snežanom Čongradin, koja je prisustvovala prvom danu protesta, i Slobodanom Georgievim, novinarom i direktorom Newsmax Adria.

5 comments on “Danas podkast 10. jul – Specijal o protestima

 1. Poštovani !

  Ne mogu, da shvatim postupke određenih grupa ljudi u vezi
  nasrtaja na Skupštinu Republike Srbije. To je vrlo loša
  slika, kaja se šalje u svet. Izuzetno, cenim sve zaštitne
  mere, koje donosi Vlada Srbije,
  Rođeni sam beograđanin / čovek sa Taš – a / i od 1982. godine,
  živim u Sloveniji / supruga je Slovenka /.
  Lep pozdrav.

  1. Majka каже:

   Poštovani Branislave, sve je icenirano, režirano, smišljeno. Nijedan pravi demontrant nije nasrnuo na Skupštinu već plaćeni batinaši, navijači. Nije nam lako, tuku nam decu, studente, prete nam.

 2. Katarins каже:

  Povedite protest

 3. Dušan Andrijašević каже:

  Počelo je i kako će ići, kojom brzinom, ne može se govoriti pouzdano. Krenulo je. Ali vlast Aleksandra Vučića pikazala je lice vlastodršca. To je bezdušan, necivilizovan, nerazuman, pa i neuračunljiv stvor. Uz sve, to je obogaćeno podmuklošću i podlošću kakva se ranije nije tako i toliki sistemski upotrebila. Vučić je osmislio i organizovao sistem torture, matretiranja i premlaćivanja demonstranata. Policije.. MUP, BIA, SAJ, VOA, organizovane bande huligana, kriminalci, siledžije.. To je lice Aleksandra Vučića. Ideja da se kompromituju protesti, da se zastraše građani, da se premlaćuju i hapse, pre svega mladi ljudi. ZA NAŠU DECU!
  Lično sam, još od 99.i od pojave Aleksandra Vučića, mislio i govorio da taj radikal nema granica u svojoj neutaživoj želji i namerama da postane deo vlasti. Video sam potrčka radikala koji je postao sluga-pripravnik, ministar informisanja Slobodana Miloševića i pokazao već tada da nema toga što ne bi uradio da se dočepa vlasti. Kasnije, to je pokazao u obračinima i nadmudrivanju sa V. Šešeljem i T. Nikolićem. Kad je zavladao u potpunosti partijom koju je osnovao, napravio je program političke organizacije sa konačnim ciljem uspostavljanja svoje lične despotije. Potčinio je sebi SNS, tu partiju oblikovao kroz ćelije kako su to radili komunisti ili nacisti između dva velika rata, i organizovao SNS kao svoju firmu. Sklop okolnosti na političkoj sceni pogodovao je razvoju Aleksandra Vučića koji se, pritom, iz faze u fazu svog razvoja i jačanja, menjao. U tom periodu prepoznat je izvan Srbije kao politički potencijal.
  Političke partije nisu davale,ni nudile, perspektivne odgovore, predloge, pa ni ideje. U povoljnom trenutku, koji je prepoznat, bilo sa njegove strane, bilo sa strane onog dela međunarodne zajednice koja permanentno radi na rešavanju „kosovskog pitanja“, došlo je do političke aktivnosti diskreditacije nemoćne demokratske vlasti u Srbiji i potom do političke pobede i preuzimanja vlasti SNS, odn. Aleksandra Vučića.
  Srbija je tada izgubila, promenila je kolosek. Od njegovog dolaska na vlast Srbija je krenula naopakim putem, putem lažne evrodeklaracije,a ustvari kriminalizacije. Srbijom je tada zavladao sumanut u ideji, sulud u zamislima i planovima, neuračunljiv um, u svojoj suštini, a spolja ubedljiv i dopadjiv masi Srbije.
  Ali bez poređenja, nota bene: i Hitler i Duče bili su neodoljivi masama. I eto, kao da je bolest moći, odn. svemoći kulminirala u ideju da se uzme apsolutna vlast, da se i opozicija i svaki vid mišljenja suprotog njegovom potpuno i za sva vremena uništi.
  Napraviti Srbiju u dogovoru sa međunarodnom zajednicom i multinacionalnim kompanima.

  I naravno sebi obezbediti neograničenu moć. Nešto poput modela koji se sprovodi sa Milom Đukanovićem u Crnoj Gori. Ali u Srbiji postoji iracionalna socijalna klica. Hoću da verujem da je proklijala. To, ako je tako, prepoznali su, svako za sebe, i Aleksandar Vučić, i njegovi brojni saradnici, i njegovi satrapi, ali i delovi one pomenute za „kosovsko pitanje“ zainteresovane međunarodne zajednice.

  U zavisnosti od njihove procene i dogovora A. Vučić će vući sledeće korake.
  Dalja, jača represija? Raspamećovanje? Obesmišljavanje? Toplo-hladno laviranje? Ili priprema za povlačenje, sve do organizacije za bekstvo od odgovornosti, sve do bekstva iz Srbije u najdalju kinesku provinciju? Videćemo, krenulo je.

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *