
Koliko preispitujemo savete za zdravu ishranu za koje ne znamo ni kada smo čuli, a nekako se podrazumeva da treba da ih primenjujemo? Koliko često imamo vremena da zastanemo i oslušnemo svoj organizam? Da li je briga o zdravlju indivivualna?
I još nešto – koliko nas čuju oni kojima pričamo svoje probleme?
U DAMARu 20, ugostili smo Strahinju Kukića, diplomiranog nutricionistu i autora knjige “Zdravo živo”. Kako kažu njegovi klijenti, njegova knjiga im je promenila život i naučila ih da vole i razumeju svoje telo. Ono što Strahinju izdvaja od svih nutricionista jeste njegov holistički pristup i posvećenost svojoj profesiji, koja je i te kako deo njegovog života i bića. Mi smo razgovarali o poželjnim i nepoželjnim namirnicama, o kvalitetu ishrane i uticaju emocija na proces varenja hrane. Strahinja nam je pričao o tome koliko su pored hrane, zdrav san, odmor, i sitnice poput žvakanja hrane bitni za kvalitetan rad organizma i svakodnevno funkcionisanje.
Nakon slušanja ovog razgovora, sigurno ćete se zapitati da li zaista slušate svoje telo i pratite svoj damar. Uživajte!