fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Što točno znači ‘snaga žene’? Postoji li takva kategorija i koliko smo zapravo jake?

Danas s nama dijeli mikrofon Lana Biželj, novinarka, vlasnica agencije za digitalni marketing, influencerica i zagovornica važnosti mentalnog zdravlja.

Lana ima mišljenje o ženama kamiondžijama, zna ponešto o ranjivosti i snazi, a ima iskustva i sa krivim predodžbama s kojima se susreću žene koje su okaraktezirane kao ‘snažne’ ili ‘glasne’. Ili samo ‘jake i hrabre’.

Maja i Margarita raspravljaju o najvećim preprekama koje su im bile na putu i kako su svoj glas pronašle sa sazrijevanjem, dok Lana daje jednu obrnutu perspektivu i priča o nježnijoj tihoj sebi koju je pronašla kada se sretno zaljubila.

Pričamo i o težini koju sa sobom nosi rušenje stereotipa u javnom prostoru. Pokušavamo pronaći odgovore na pitanja poput onog da li imamo pravo ne biti zaštitno lice za ‘samopouzdanje’? I znači li onda da ako pokažemo snagu, moramo biti snažne uvijek?

Da sve što (javno) radiš, ujedno radiš i za svoju mamu i prijateljice i za onu jednu ‘malu sebe’, ali pomalo i za sve žene, i da se ta odgovornost nekada čini – nepravedno teškom?

Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/samo-bez-panike/message