fbpx

Agile metodologija kao zdrav razum kada prilazite jednom projektu | DigiTalk EP06

Povod za razgovor sa Nemanjom je bila LinkedIn lista najtraženijih zanimanja među kojima se među prvih pet nalaze Scrum Master i Product Owner. Ova činjenica nas je uvukla u svet Agile metodologije gde je Nemanja aktivan dugi niz godina, edukuje ljude i organizacije, a danas sa svojom agencijom pomaže kompanijama da implementiraju ovu metodologiju.

U uvodu smo se morali dotaći IT zajednice gde je Nemanja jedan od istaknutih članova koji stoji iza velikog broja uspešnih projekata i konferencija, pa je Nemanjino mišljenje i stav o zajednici veoma važno.

Glavni deo razgovora se bavio upravo Agile metodologijom. Nemanja nam je veoma koncizno objasnio šta je to Agile, gde se sve može implementirati, u kojim industrijama, i šta zapravo ova metodologija predstavlja i omogućava. Objasnili smo i šta je to Scrum, njegov odnos sa Agile-om, a posebno smo se dotakli uloga u Scrum-u. Veoma zanimljiv i poučan razgovor koga zanima razvoj organizacija i implementiranje metodologija kojhe nam danas pomažu da uvedemo promene u organizacije koje nam nameće sve kompleksnije okruženje.

Teme u podkastu:
– Uvod i predstavljanje
– Zajednice u čijem je stvaranju i razvoju Nemanja učestvovao
– Growit – No bullshit leadership
– Agilno
– Četiri vrednosti Agile-a
– Agile i organizaciona kultura
– Agilno nije metodologija koja se primenjuje samo u IT industriji
– Masterbox (promo)
– A gde je u svemu tome Scrum
– Scrum Master i Product Owner kao najtraženija zanimanja
– Primeri primene agilne metodologije
– Relacije između Scrum-a i Desing Thinking-a
– Na koji način je najbolje ući u svet Agile-a i Scrum-a
– Promena kao motiv

Prijavite se na naš YouTube kanal: https://bit.ly/3uWtLES

Posetite naš sajt i prijavite se na našu mailing listu – https://www.digitalk.rs

Pratite DigiTalk.rs na društvenim mrežama:
Facebook: https://www.facebook.com/Digitalk.rs
Instagram: https://www.instagram.com/digitalk.rs/
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/digitalkrs

Od ove epizode imamo zadovoljstvo da sarađujemo sa:

– Partner DigitTalk podcasta: Masterbox – https://masterbox.rs
Masterbox je online platforma za edukaciju o digitalnom marketingu i biznisu.
Program je koncipiran tako da učite po vašoj meri: u koje vreme želite, sa bilo kog uređaja i redosledom koji vam odgovara. Naši predavači su najbolji ljudi iz svojih oblasti, koji vas uče konkretne stvari na primerima. Ako ste makar malo u digitalu, već znate za sve njih: Istok Pavlović, Ivan Bildi, Darko Brzica, Robert Petković…
Po jednoj ceni (može i na rate), dobijate pristup SVIM kursevima koji su na platformi, ali i svim novim koje u međuvremenu dodamo.
Ako želite da ostvarite dva meseca pristupa gratis, ukucajte promo kod digitalk prilikom registracije i počnite sa učenjem već danas.

– Prijatelj DigiTalk podcasta: Izdavačka kuća Finesa – https://www.finesa.edu.rs
U narednom periodu, u svakoj od DigiTalk epizoda delićemo po dve knjige izdavačke kuće Finesa. U ovoj epizodi deliko dva primerka knjige Dilema inovatora.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobićete 10% popusta na već snižene cene na sajtu.