fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Šta je drugo stanje i kako se zaista manifestuje? Kakvi problemi mogu da se očekuju kada je u pitanju psihičko stanje trudnice? Koliko je važna podrška porodice? Kakvi strahovi muče buduće roditelje? Šta je to traumatični porođaj?

Porođajna trauma i akušersko nasilje su i nove i stigmatizovane teme i o njima se i dalje malo zna i razgovara, iako se, evo, trudimo da, makar u podkastu, to činimo sve češće. Psihološke tegobe tokom trudnoće i posle porođaja su česte, ali su jako česti i primeri akušerskog nasilja posle kojih žena ostane prepuštena sama sebi, bez odgovarajuće psihološke pomoći i podrške.

Ali, znamo li šta sve spada u akušersko nasilje?

Danas pričamo i o postporođajnod depresiji, strahovima trudnica i ali i postporođajnim traumama majki, kao i podršci ženama sa psihičkim problemima bilo da se javljaju prvi put tokom trudnoće ili je problem koji već imaju.

Roberto i njegova gošća i koleginica, psihijatar Maja Milosavljević, koja radi u Perinatalnom kabinetu Instituta za mentalno zdravlje, danas razgovaraju o ovim izuzetno aktuelnim i važnim temama.