fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

U današnjoj epizodi Podkast Laboratorije, ugostila sam Ana Marić Contenta, sa kojojm sam razgovarala o važnosti pokretanja uspešnog podcasta i njegovoj ulozi u povezivanju sa publikom i pretvaranju potencijalnih slušalaca u klijente. Ana je poslovna savetnica, koja svoje 16 godišnje iskustvo na vodećim pozicijama u korporativnoj prodaji i marketingu, kao i radu s poduzetnicama poput tebe, koristi kako bi nas naučila da prodaja i marketing mogu biti autentični, zabavni i laki, a ujedno donositi rezultate našem (online) biznisu. Ana vodi podcast “Priče s nježne strane biznisa”, podcast za vlasnice malih biznisa koje žele graditi autentičan biznis i ostvariti svoje ciljeve uz konkretne savete o strategiji poslovanja i autentičnoj prodaji.

Ana deli svoje iskustvo sa podcastom i kako joj je podcasting pomogao u komunikaciji sa klijentima. Ana je istakla da je ključ uspeha u podcastingu u autentičnosti i doslednosti, kao i u kontinuiranom učenju i prilagođavanju sadržaja potrebama publike. Naša saradnja je nastala kroz Be Your Own Boss zajednicu, gde smo odlučile da pokrenemo podcast zajedno kako bismo motivisale druge da iskoriste moć svog glasa i započnu svoje podcaste.

Pored tehničkih aspekata, Ana je govorila i o emocionalnoj strani podcastinga, ističući koliko je važno imati podršku zajednice i saradnika. Razgovarajući o sadržajnom marketingu, prepoznajemo značaj prilagođavanja sadržaja ciljanoj publici, izražavamo važnost usklađivanja aktivnosti sa potrebama klijenata i odabir pravog medija za komunikaciju. Ana se osvrnula na značaj povratnih informacija od slušalaca, koje joj pomažu da unapredi sadržaj i prilagodi ga interesovanjima publike. Kroz razgovor, Ana i ja naglašavamo važnost podrške i zajedništva među ženama preduzetnicama, te kako održavanje kvalitetnog sadržaja putem podcasta jača odnos sa postojećim klijentima i omogućava bolje povezivanje sa novima. Na kraju razgovora, zaključile smo da je podcasting moćan alat za lični i profesionalni rast, kao i za izgradnju autentičnih i trajnih veza sa slušaocima.

„Podcast mi omogućava da kroz duži format ljudi mogu bolje upoznati mene i moj rad, a to je ključan dio mog poslovnog uspeha.”

Glavne teme:

  1. Važnost autentičnog pristupa marketingu i prodaji
  2. Koraci i izazovi u pokretanju podcasta
  3. Uloga podrške i saradnje u stvaranju uspešnog podcasta
  4. Kako podcasting pomaže u boljem povezivanju sa publikom i klijentima
  5. Prilagodljivost sadržaja različitim formatima i kanalima komunikacije

Anu i njen rad možete upoznati na sledećim linkovima: 

Zapratite na ostalim kanalima:

Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/podkast-laboratorija/message