fbpx

Followup

Nije bio problem u iCloudu, već stari dobri social inžinjering da prevariš korisnika da ti uvali user/pass: Pennsylvania Man Behind Hacking of Celebrity iCloud Accounts Pleads Guilty, I sada da se zapitaš da li sise Jenniffer Lawrence vrede 2 ili 5 godina u ćuzi. Tačnije – fotografije sisa

The Behind-the-Scenes Fight Between Apple and the FBI

Prvo je FBI odustao od saslušanja, a onda je odustao jer je izgleda angažovao jednu izraelsku firmu da mu izvadi podatke sa telefona, verovatno tzv. „NAND mirror“ tehnikom. S obzirom na dokument objavljen ovde, to za izraelsku firmu bi moglo da bude tačno, mada se oko tehnike koja je korišćena nagađa.

Često nam kažu „lako je tebi, ti si privatnik“. Koliko je to lako u Srbiji možete pročitati u fenomenalnom tekstu Aleksandera Segedija: Šta je bol jednog knjigovođe?

Vesti

Umro Andy Grove, bivši predsednik i CEO Intela. Pogledajte i ovaj „tribute“ video.

Apple March 2016 event

  • iPhone 5 SE
  • iPad Pro 9,7″
  • iOS 9.3

Objavljena je Classroom aplikacija za iPad

Tim Kuk se oprostio od Town Halla, a momci sa Six Colors bloga nas podsećaju šta je sve tu predstavljeno

Tema

Apple danas slavi svoj 40. rođendan. Pogledajte kako je tih 40 godina stalo u 40 sekundi videa koji je Apple prikazao na Apple March 2016 događaju. Da biste lakše pratili šta je prikazano u kom trenutku videa, bolje je da ga pogledate na ovom linku.

Postojao je i treći osnivač Apple, Ronald Vejn, koji je sam objasnio da li žali što je svoj udeo u Applu prodao za $800 u epizodi broj 185 podkasta Triangulation mreže Tvit

Folklore.org je odličan izvor za priče o Appleu i njegovoj istoriji

Probali smo da pronađemo na ovom grafikonu najznačajnija mesta, tj. proizvode koji su pomerali granice i bili ponekad prekretnica u Appleovoj istoriji. Miki je primetio da na njemu nema Apple Internet Servera i prisetio se gde, kada i kod koga ga je instalirao decembra 1996. godine

Za ovih 40 godina je Apple prodao skoro milijardu i šesto milliona uređaja koje bi mogli nazvati računarima (tu su uključeni i iPhone, iPad i iPod touch uređaji, ali ne i ostali iPodovi, AppleTV i Apple Watch).

Proslavite ovaj jubilej u Macoli gde će vas dočekati Pop, vlasnik, i počastiti pićem uz mogući popust, kao što je najavio na Fejsbuku.

Nedelju dana ranije, 24.03. je Mac OS X napunio 15 godina. O rizicima i hronologiji pročitajte ovde.

Objavljena su još dva spota:

  1. Pride 2015
  2. Perspective

Zahvalnice

Snimljeno 30.03.2016.

Uvodna muzika by Vladimir Tošić.

Logotip by Aleksandra Ilić.

Artwork epizode Untitled I (2009) by Saša Montiljo

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *