fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

U današnjoj epizodi Podkast Laboratorije, istražujemo važnost brendiranja podcasta, što je često zanemareno kada pokrećemo podkast. Brendiranje je ključno jer pomaže u povezivanju s publikom i usmjerava ciljeve podkasta. Prvo, razgovaramo o važnosti naziva podcasta, sugerišući da naziv treba biti prepoznatljiv i odražavati temu podcasta kako bi privukao idealnu publiku. Nakon toga, ističemo važnost opisa podkasta koji privlači slušaoce objašnjavanjem teme i ekspertize podkastera.

Dalje, obraćamo pažnju na uvod i zaključak emisije. Uvodna špica treba biti kratka, jasno predstavljajući ime podkasta, ciljnu publiku i rešenje koje nudi. Isto tako, završna špica se koristi za poziv na akciju, prilagođavajući je ciljevima podkasta, bilo da je to usmjeravanje na web stranicu, newsletter ili društvene mreže.

Govorimo i o odabiru muzike za podcast, naglašavajući da glazba igra važnu ulogu učvršćivanja identiteta podkasta i privlačenja ciljne publike. Također, ističemo važnost kvalitetnog vizualnog identiteta podcasta, uključujući fotografije, jasno vidljiv naziv, korisnu informaciju o autoru i privlačne boje koje odražavaju brend.

Podkasterima se savetuje da istraže vizuale konkurencije kako bi dobili inspiraciju za svoj vizualni identitet. Na kraju, podvlačim ključne korake brendiranja podkasta: naziv, opis, uvod, zaključak, muzika i vizual. Ako vam je današnja epizoda bila korisna, podelite je s drugima na društvenim mrežama i nastavite pratiti naše savete.

Tri ključna saveta koje možete primeniti:

  • Pažljivo odaberite ime podkasta koje će biti privlačno i jasno ciljanoj publici
  • Napravite zanimljivu intro i outro špicu koja će privući nove slušaoce i jasno komunicirati svrhu vašeg podkasta
  • Vizualni identitet je ključan – uključite svoju fotografiju na vizual podkasta, označite vaše brending boje i istaknite naziv vašeg podkasta

Želite da mi pošaljete glasovnu poruku? Možete preko sledećeg linka, a ja jadva čekam da čujem vas: ⁠⁠https://www.speakpipe.com/PodkastLaboratorija⁠⁠

Apsolutni ste početnik i želite da pokrenete podkast: ⁠⁠https://subscribepage.io/podkasting101-podakast-za-pocetnike⁠⁠

Zapratite na ostalim kanalima:

Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/podkast-laboratorija/message