fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

TREĆI SVET: gost Una Nikolić | Episode 034

Dule Nedeljković preferira bona fide stil pisanja i identičnog govora. Insistira da naziva stvari pravim imenom a takva iskrenost se očekuje i od gostiju u podkastu. U trenutku kada se društvo brendiralo na njihove i naše, postoji Treći svet, koji ne trpi ograničenja i ne govori „mi“ umesto „ja“. Svako kome je govornica nedostupna ili ima iskrenu želju da se ispovedi, dobro došao je.

Cele ove preduge zime tumarao sam sa psom dovodeći se u formu za proleće. Imam uvek neke planove. Prvo ću u Amsterdam, pa da obiđem Ćinkve Teru, Rovinj, i na kraju leta odoh na dragu Adu Bojana do koje bih se najradije teleportovao da ne moram da putujem do tamo. I da, voleo bih da sve ovo obiđem SAM.

Ali ne može.

Život mi je spakovao paket aranžman u vidu dece i supruge. Jedino će moj ljubimac da ostane da čuva kuću. Ako, brate, neka spava malo na nekom drugom. Iskrenost je vrlina, svako se sam rađa i sam umire. “Nemoj to da mi radiš” je najgluplja rečenica koja može da se uputi nekome na samrti. Nadam se da nas je život ostavio na miru barem malo da ne umiremo svaki dan. Vreme je da se slavi život, ali pošto nije život za svakoga postoje ljudi koji nam nude koncept. Koncept je majka u evoluciji gradskih sredina, ma kako vi to razumeli…

Gošća današnje epizode je Una Nikolić-vlasnica FAB Living concept store-a.