fbpx

Tehnopolis 37: Vi ste digitalni proizvod

Dok nas Facebook podseća da je vreme da se razmislimo o našim digitalnim realnostima, isti takvi proizvodi u Srbiji dobili su poseban status. Od sada ih možete kupovati u devizama, iako ste i vi i oni koji ih prodaju nastanjeni u Srbiji.

Osvrćemo se na lavinu koju je pokrenuo Kristofer Vajli (Christopher Wylie) otkrivajući detalje o putu ličnih podataka ljudi i njihovih prijatelja sa Facebooka do kompanije koja ih je koristila u svrhe političke propagande. Šta je bilo, bilo je, pokušavamo da shvatimo šta nam je činiti, kako smo došli tu gde jesmo i šta će nam novonastala situacija u budućnosti doneti.

Apple je imao događaj za obrazovni sektor u Americi, u senci nove verzije iOS-a 11 koja stare uređaje vraća u život izdvajamo šta je od svega toga najbitnije za nas koji više ne idemo u školu.

Na kraju, ali ne i najmanje bitno, Vlada Republike Srbije predložila je izmene Zakona o deviznom poslovanju koje digitalnim proizvodima daju poseban status. O čemu se tačno radi, poslušajte u 37. Tehnopolisu.

Epizoda snimljena u petak, 30.03.2018.

Hvala na slušanju!

Viber: chats.viber.com/tehnopolis
Mixcloud: mixcloud.com/b92net/playlists/tehnopolis/
YouTube: youtube.com/watch?v=aSKpxxhi7Po&list=PLTpehfdue-2kkWw5JxsOIuJeNBiYrrSn3
RSS feed: b92.net/podcast/tehnopolis/feed/
TuneIn: tunein.com/radio/Tehnopolis-p1070227/

Aleksandar Miladinović @alexmiladinovic
Ivan Jelić @escapetofreedom

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *