fbpx

Imajući u vidu da je stres u poslovnom okruženju okarakterisan kao glavni okidač za razvoj različitih bolesti, na tribini u okviru projekta „Na kafi sa psihologom” održanoj10. aprila, u Dorćol Platzu, o korisnim savetima za borbu protiv stresa, njegovim izazivačima i simptomima govorili su Vladimir Borovnica, psiholog i psihoterapeut, Marina Mitić Jekić, psiholog i senior direktorka ljudskih resursa u kompaniji Hemofarm, Miša Stojiljković, psiholog i novinar Radija Beograd 1 i Jovana Uhrin, autorka dokumentarne emisije „San urgentne noći”.

Više o projektu:

Kako bi ukazala na važnost mentalnog zdravlja i ohrabrila javnost da potraži pomoć stručnjaka, Hemofarm fondacija pokrenula je projekat “Na kafi sa psihologom”.

Projekat ima za cilj da utiče na svest šire javnosti da se o mentalnom zdravlju mora brinuti jednako kao o fizičkom kao i da tegobe u vezi sa mentalnim zdravljem nisu lična slabost, već zdravstveni problem za koji postoji adekvatno rešenje ako se na vreme potraži stručna pomoć. Projekat “Na kafi sa psihologom” osmišljen je kao serija besplatnih sesija sa psiholozima, gde će svi zainteresovani moći više da saznaju o različitim psihološkim problemima i simptomima koji ih prate, kako i kome se obratiti za stručnu pomoć kao i da razgovaraju otvoreno sa stručnim licima, psiholozima i psihijatrima, predstavnicima relevantnih institucija ali i javnim ličnostima koje su se i same tokom života susrele sa nekim od problema.

Projekat “Na kafi sa psihologom” se realizuje uz podršku Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i u partnesrtvu sa Udruženjem građana Dorćol Platz.