fbpx

Originalni glas

Hosted ByJelena Đoković

Platforma Original je projekat Fondacije Novak Đoković i namenjena je kreativnim i snažnim ljudima koji žele kvalitetan sadržaj, nova znanja i originalne priče. Želja nam je da ohrabrimo mlade da sanjaju i žive svoje snove. Na našim stranicama možete naći podršku i inspiraciju jer želimo da zajedno gradimo bolju budućnost za sebe i sve koji nas okružuju!

Ruksag: Domaći proizvod pod reflektorima svetske modne prestonice

Današnji dan želimo da posvetimo brendu Ruksag koji je nastao u našem dvorištu, a sada pleni svetskim modnim revijama. Osnivač Ruksaga je Marko Ćerketa, koji je želeo da stvara ruksage, novčanike i razne druge dodatke visokog kvaliteta, sa izuzetnim stilom. Markova svestranost u raznim branšama koje su povezane sa dizajnom, pomogla mu je da mnogo bolje i jasnije ustanovi svoj stili i prepoznatljiv brend. Veruje da umetnik treba da prati isključivo sebe i da sluša kako mu instikt i kreativa govore. On je sa nama podelio kako se sa 17 godina odvojio od porodice i preselio se iz Banja Luke u Srbiju, da bi nakon nekoliko godina svoju firmu osnovao tamo gde je odrastao.

Sa njim smo razgovarali o tome šta zaista znači imati svoj brend, da li je bitno imati mnogo pratilaca na društvenim mrežama i nužno pratiti modne trendove. Govorili smo i o važnosti poraza i zato vam toplo savetujemo da poslušate Markovu priču.