fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Odmah na početku moramo reći da je Dorijan jedan od dvoje ISTDP terapeuta u Hrvatskoj i posebna nam je čast predstaviti ga svima vama, pogotovo dok je ovaj pristup u svojim začetcima kod nas. ISTDP je skraćenica od intensive short-term dynamic psychotherapy.  

Dorijan je još jedan iz ekipe učitelja i tjelesno orijentiranih terapeuta Bobine škole 😊, Centar Snaga Namjere. Prije školovanja za ISTDP terapeuta završio je razne edukacije: 3-godišnji profesionalni program za psihološko-duhovni razvoj pri CIL-u (Center for intentional living, USA), 4-godišnji program iz psihospiritualnog, tjelesnog i energetskog rada; 2-godišnji napredni trening program razvoja i integracije osobne moći, liderstva i seksualnosti pri Centru za integrativni razvoj.  

U ovoj epizodi najviše govorimo o ISTDP terapijskom pristupu, pa možete saznati kakva je to psihoterapija, zašto je tako specifična, intenzivna i dinamična i kako ukazuje na naše obrambene mehanizme. Dorijan nam objašnjava kako problemi nastaju iz nesvjesnih neugodnih osjećaja od kojih se štitimo i kako je kroz ovu terapiju (a i život) poanta što više biti u svjesnom osjećaju. Saznat ćete što je trokut sukoba, kako Dorijan objašnjava tjeskobu i koji su sve načini prikazivanja tjeskobe odnosno reakcije našeg tijela na tjeskobu. Saznat ćete i kako je Dorijan iz svijeta pomoraca završio u ovakvoj, potpuno drugačijoj životnoj priči. Uopće ne sumnjamo da ćete pronaći svoju inspiraciju 😊  

Znate li da možemo do 150 puta u sat vremena napraviti nešto nesvjesno?  

Ne možemo kroz ovaj tekst toliko dobro niti potpuno točno objasniti sve što smo saznali od Dorijana. Kroz tisuću Bobinih pitanja, malo manje Lukinih logičnih zaključaka i Dorijanovu pristupačnost u objašnjavanju, uživajte u slušanju puno stručnih ali i životnih stvari zbog kojih nam život može biti ljepši.  

Nama je bilo edukativno, inspirativno, zabavno i opušteno!  

Hvala ti Dorijane na nesebičnom dijeljenju svog znanja i iskustva, vidimo se na tvojim radionicama 😊  

Ahoy 😉  

Svi smo mi jedni drugima inspiracija 

http://linktr.ee/lb.podcast 

OBAVEZNO GA ZAPRATITE NA: 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Dorijan-Bur%C4%8Dul-ISTDP-terapeut-617628911715075 

ZAPRATITE NAS NA: 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/LBpodcast741

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/lb.podcast

Glazba: Martin Crneković aka Full Ferry 

https://www.instagram.com/djfullferry

Montaža: Bruno Vargović  

https://www.instagram.com/bnvvic/

Animacija: https://www.instagram.com/mavra_ 

PARTNERI: FOURBEES j.d.o.o. https://fourbees.hr/

RIDIMUTAK BEACH 

https://www.instagram.com/ridimutak_losinj 

https://www.facebook.com/ridimutakbeach