fbpx

Originalni glas

Hosted ByJelena Đoković

Platforma Original je projekat Fondacije Novak Đoković i namenjena je kreativnim i snažnim ljudima koji žele kvalitetan sadržaj, nova znanja i originalne priče. Želja nam je da ohrabrimo mlade da sanjaju i žive svoje snove. Na našim stranicama možete naći podršku i inspiraciju jer želimo da zajedno gradimo bolju budućnost za sebe i sve koji nas okružuju!

Nova iskra: Preduzetnici su najranjiviji ljudi

Ovaj dan je poput iskre za ekipu Originala, jer nam je u studiju tvorac kreativnog centra i coworking prostora Nova iskra, Marko Radenković.

Nova iskra je prvi kreativni hub na Balkanu, nastao sa idejom da poveže kreativne industrije, tehnologiju i ljude, kako bi omogućio razvoj kritičkog mišljenja, kreiranje i artikulaciju kvalitetnih ideja, i novih modela organizovanja inovativnih biznisa. Ova sjajna ekipa ima cilj da uz pomoć mnogobrojinih javnih i privatnih lokalnih institiucija osnaži pojedince da budu spremni da preuzmu ulogu u okviru vrlo promenljivih ekonomskih, društvenih i ekoloških okolnosti, ne samo na lokalnom, već i na globalnom nivou.

Sa nama u studiju je jedan od osnivača i sa njim pričamo o kreativnom preduzetništvu, Olimpijadi, zatim o tome zašto je porodica ključan faktor kada želimo da razvijemo biznis, da li postoji pozitivna sebičnost, i koliko je bitno imati podršku kada krenete u realizaciju svojih snova. Govorimo o značaju odmaranja, imanja mentora, ali i zašto su preduzetnici najranjiviji ljudi na svetu. Diskutujemo o tome da li je svaki fidbek dobar, i kako znati kada treba napustiti carstvo koje smo izgradili.

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *