fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Nevena Tošić: Nemam nadu da će ubice Zlate i ostalih pasa ikada biti pronađene i procesuirane

Aktivistkinja za prava životinja iz Smederevske Palanke, Nevena Tošić kaže da nema nikakvu nadu da će ubice napuštenih i gradskih pasa počev od Zlate do nekoliko desetina njih, koliko smatra da ih je ubijeno u noći između 12. i 13. oktobra, biti otkrivene i procesuirane. U Kućica za spas podkastu Tošić kaže da je za samo tri godine rada firme Avenija MB pokupila 565 pasa iz ove opštine „koji više nikad nisu viđeni“. Zanimljiva je i činjenica da je u godinama dok je Avenija „radila“ u Palanci, broj navodnih ujeda bio veći nego u godinama kada su radile druge zoohigijene. Inače, protiv načelnice opštinske uprave Smederevske Palanke vodi se krivični postupak zbog potpisivanje ugovora sa Avenijom MB prošle godine. Takođe, zanimljivo je i po kojim cenama Avenija MB „radi“.

„Cena čipa je 220 dinara, cena doze antibarične vakcine 110 dinara. Ako to nije nelojalna konkurencija, onda stvarno ne znam šta je“ kaže Tošić.

Iako je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dalo nalog 2020. godine da se osposobe objekti komunalnog preduzeća i počne sa radom na izgradnji prihvatilišta za napuštene pse, iako je izvršen inspekcijski nadzor kada je ustanovljeno da ništa od naloženog nije urađeno, rok za izgradnju prihvatilišta i dalje se prolongira.