fbpx

Marija Desivojević Cvetković, VP, Strategija i razvoj, Delta Holding

Veliko nam je zadovoljstvo da predstavimo drugog gosta, a to je Marija Desivojević Cvetković, Viši potpredsednik, Strategija i razvoj, Delta Holding.

Marija Desivojević Cvetković je član UO Srpske asocijacije menadžera, diplomirala je na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Master tezu odbranila je 2009. godine na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju. U Delti od 2008. godine, na mestu direktora divizije za proizvodnju hrane, a od marta 2012. kao potpredsednik kompanije. Zadužena za razvoj i strategiju poslovanja, kao i sektore informacionih tehnologija i korporativnih komunikacija.

Podkast se realizuje u okviru projekta „Odliv mozgova iz Srbije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“, koji Srpska asocijacija menadžera (SAM) sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske.

Projekat je pokrenut sa ciljem podizanja svesti javnosti o odlivu mozgova iz Srbije, kao i kreiranja dijaloga na temu pozitivnih aspekata cirkularnih migracija. Poseban zadatak projekta je da ukaže na mogućnosti i prilike za profesionalnih i lični razvoj mladih u Srbiji kroz promociju kompanijskih programa za razvoj talenata, stručnih praksi i stipendiranja, programa za privlačenje kadrova i stručnjaka iz dijaspore, kao i uspostavljanju dijaloga sa državnim institucijama na temu cirkularnih migracija.