fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Devedesetih, kada je ludilo otvaranja kafića po Beogradu bilo u punom zamahu, nerviralo me je što se svaki ćumez od lokala pretvara u kafić. Izluđivao me je tip večernjeg izlaska gde se ode u jedan, pa u drugi pa u treći. Ili kako su usred radnog dana puni kafići, a ja za to vreme moram da učim, dirinčim ili šta god.

Danas kafića ima više nego ikada, ali smatram da koliko god da ih je, potrebno nam je još. Na svakom ćošku bih posadila po jedan, da ko god hoće i kad hoće može da zableji, po mogućnosti tokom radnog vremena kad je najslađe. Kafić kao mesto otpora i srž ekonomije.

Čitajte više priča na www.facebook.com/tocaktoplavoda

Poručite knjigu na www.racioik.com/knjizevnost i potražite je u Delfi knjižarama.

O autorki:
Nevena Paunović završila je Fakultet dramskih umetnosti, odsek za Pozorišnu i radio produkciju, kao i master studije International Performance Research na Univerzitetu u Voriku i Univerzitetu u Amsterdamu. Objavljivala je novinske tekstove u LUDUS-u, Lonely Planet-u i drugim publikacijama, poeziju u zbornicima „Tajni grad“ PPM Enklave i „Mesto pesnika u radničkom stroju“ Muzeja Jugoslavije, bila je članica nekoliko bendova i ima objavljen jedan EP. Točak, topla voda i rupa na saksiji (2022) njena je prva knjiga.