fbpx

Originalni glas

Hosted ByJelena Đoković

Platforma Original je projekat Fondacije Novak Đoković i namenjena je kreativnim i snažnim ljudima koji žele kvalitetan sadržaj, nova znanja i originalne priče. Želja nam je da ohrabrimo mlade da sanjaju i žive svoje snove. Na našim stranicama možete naći podršku i inspiraciju jer želimo da zajedno gradimo bolju budućnost za sebe i sve koji nas okružuju!

Makadam: Put kojim stari zanati idu u budućnost

U ovoj epizodi čućete razgovor sa neverovatnom Milenom Radenković, preduzetnicom koja je osnovala koncept stor Makadam! Ona kroz Makadam podržava lokalne preduzetnike, nudeći im prostor da pokažu zbir pažljivo odabranih, jedinstvenih i ručno rađenih predmeta, nekih i sa tradicijom dužom od nekoliko vekova! Milenin cilj jeste da podrži talentovane ljude iz Srbije i zato je stalno u pokretu i istraživanju srpskih predela. Sa njom smo razgovarali o tome kako je došla na ideju da osnuje prvi koncept stor u Beogradu, i na taj način našu prestonicu učini svetskim gradom.

Kako je pronašla zanatlije, zašto nekada rešava probleme štapom i kanapom, kako prebroditi trenutke kada ne zarađujemo dovoljno novca, da li je teško biti i žena i preduzetnik, zašto je plaši loša kopija, a ne dobra konkurencija i zbog čega joj je bilo teško da se odvoji od sigurnosti koju joj je pružao porodični biznis u kome je radila dok nije osnovala Makadam.

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *