fbpx

Važnosti i vrednosti zdravlja postajemo potpuno svesni tek onda kada je naše lično ili zdravlje nekoga od nama bliskih osoba manje ili više narušeno. Bolest ima snažan potencijal da menja ličnost, način razmišljanja i reagovanja u različitim odnosima i situacijama. Da li će promena biti na gore ili na bolje u velikoj meri zavisi od obolele osobe ali i od stepena podrške koju osoba dobija od porodice, prijatelja, zajednice, društva.

Četvrta tribina Hemofarm fondacije u okviru projekta „Na kafi sa psihologom“ donosi razgovor na temu – Kako se izboriti sa bolešću ili činjenicom da je neko vama blizak bolestan? Ova visoko stresna situacija u većini slučajeva narušava normalno funkcionisanje pojedinca i njegovog najbližeg okruženja i postavlja brojna pitanja od toga kako se boriti sa bolešću, kako pružiti podršku bližnjima koji su bolesni i kako se nositi sa bolom i tugom.

Učestvuju: Tamara Klikovac, psiholog, psihoterapeut na Filozofskom fakultetu, Gorica Nešović, voditelj, Dobrivoje Stepanović i Dragan Ilić, psiholog i novinar.

Više o projektu:

Kako bi ukazala na važnost mentalnog zdravlja i ohrabrila javnost da potraži pomoć stručnjaka, Hemofarm fondacija pokrenula je projekat “Na kafi sa psihologom”.

Projekat ima za cilj da utiče na svest šire javnosti da se o mentalnom zdravlju mora brinuti jednako kao o fizičkom kao i da tegobe u vezi sa mentalnim zdravljem nisu lična slabost, već zdravstveni problem za koji postoji adekvatno rešenje ako se na vreme potraži stručna pomoć. Projekat “Na kafi sa psihologom” osmišljen je kao serija besplatnih sesija sa psiholozima, gde će svi zainteresovani moći više da saznaju o različitim psihološkim problemima i simptomima koji ih prate, kako i kome se obratiti za stručnu pomoć kao i da razgovaraju otvoreno sa stručnim licima, psiholozima i psihijatrima, predstavnicima relevantnih institucija ali i javnim ličnostima koje su se i same tokom života susrele sa nekim od problema.

Projekat “Na kafi sa psihologom” se realizuje uz podršku Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i u partnesrtvu sa Udruženjem građana Dorćol Platz.