fbpx

Ja, Preduzetnik – Epizoda 40 – Kosara Dangić Melentijević, Kabinet Pivara

Kosara Dangić Melentijević je, zajedno sa svojim suprugom, osnivač pivare Kabinet, koja je prva „greenfield“ investicija takve vrste na Balkanu. Kabinet je porodična zanatska pivara, sa do sada preko 85 skuvanih piva, od čega je 30-ak u stalnom izboru, a piva su za nešto preko 5 godina postojanja pivare do sada pronašla put na 5 kontinenata i osvojila pregršt nagrada.

Kosara je po struci ekonomista i preduzetnički duh je nasledila od svoga oca, koji se nakon raspada Jugoslavije otisnuo u inostranstvo, pa je i ona svoje školovanje provela van zemlje. Nakon završenog školovanja se zaposlila u jednoj francuskoj firmi, radeći administrativne poslove, nakon toga kao producent u CNBC kompaniji, i po povratku u Srbiju, radi polaganja vozačkog ispita, upoznaje svog sadašnjeg supruga. Obzirom da su oboje imali izražen preduzetnički duh, nakon nekog vremena odlučuju da pokrenu svoj biznis.

Koliko je strpljenje važno i kako se ono uči, šta su izazovi kada imate proizvod koji je nov na tržištu i koliko je teško tada doći do klijenata, kako se stvara prepoznatljiv brend, šta su dobre i loše strane toga kada vam je supružnik i poslovni partner i još mnogo zanimljivih i poučnih lekcija od sjajne Kosare Dangić Melentijević.

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *