fbpx

Branislav Jovanović je uradio puno toga za svojih samo 28 godina. Završio je Ekonomski fakultet na čuvenom Univerzitetu „Lomonosov“ u Moskvi, zatim Studije za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, a master na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Pobednik je trećeg konkursa „Youth Heroes“ u oblasti preduzetništva i kreativnih industrija koje organizuju EXIT fondacija i NIS, a sve to jer je nakon povratka u Srbiji sa svojom porodicom pokrenuo firmu But&co, koja se bavi proizvodnjom premijum suhomesnatih proizvoda.

Nakon povratka u Srbiju, Branislav je pokušavao da se zaposli, ali to nije urodilo plodom, jer je uglavnom dobijao odgovor da je previše kvalifikovan za potrebna radna mesta. Obzirom da je njegova porodica godinama proizvodila za lične potrebe suhomesnate proizvode, koje su svi gosti njihovog domaćinstva hvalili, zajedno sa svojim bratom, koji je takođe završio „Lomonosov“, i roditeljima, odlučuje da u februaru 2016. godine pokrenu svoju proizvodnju sremskog kulena, šunke i kobasica, ali sa zaštićenim geografskim poreklom, ali bez ijednog štetnog hemijskog sastojka.

Zašto je odlučio da se vrati nazad u Srbiju i svoj rodni Laćarak, zašto je važno da svako od nas da svoj maksmum i doprinos u razvoj našeg društva, kakva je „Aj ti“ raspodela posla i njihovoj porodičnoj firmi, kako napraviti proizvod sa zaštićenim geografskim poreklom, i još mnogo toga od jednog zaista mladog heroja, kakvih se nadamo da će naša zemlja imati sve više u budućnosti.

Ukoliko i vi želite da se prijavite, ili znate nekoga ko odgovara ovom profilu, EXIT fondacija i NIS su objavili četvrti konkurs „Youth Heroes“ – nacionalno priznanje za mlade heroje Srbije iz ukupno četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti. Konkurs traje do 20. avgusta, a prijavni formular možete naći na: http://www.youth-heroes.org/

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *