fbpx

Darko Budeč, osnivač i predsednik kompanije Buck, je preduzetnik preko četvrt veka i pravi vizionar. U izboru Ernst&Young-a, izabran je za preduzetnika godine 2012., gde je nakon toga predstavljao Srbiju na takmičenju za svetskog preduzetnika godine u Monte Karlu.

Nakon početnog zaposlenja, koje ga je vodilo i do Iraka, gde je radio na velikim projektima, 1992. godine odlučuje da pokrene svoju firmu. Posle prvih godina rada, gde su se uglavnom bavili sklapanjem osvetljenja i prodajom, bombardovanje 1999. godine ih primorava da pokrenu svoju proizvodnju, obzirom da su ostali bez mogućnosti uvoza robe, a sve to od mašina koje su tada sami sklopili.

Od skromnih početaka. Buck je postao kompanija koja je u samom svetskom vrhu, što se tiče svoje industrije. O tome svedoče i mnoge nagrade koje su dobili svih ovih godina. U 2009. godini su dobili Red dot nagradu za dizajn (pandan istoj bi bio filmski oskar), a 2011. su dobili nagradu „Good Design Award“ koju dodeljuje Čikaški muzej arhitekture i dizajna za izvrstan dizajn, za tri svoja proizvoda. Te godine je pored njih takve tri nagrade dobio još samo Apple.

Kako je tekao razvojni put kompanije, koje su naučene lekcije na tom putu, saveti za mlađe generacije, kao i još mnogo toga, od čoveka koji je među najboljim preduzetnicima koje naša zemlja ima.

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *