fbpx

Originalni glas

AutorJelena Đoković

Platforma Original je projekat Fondacije Novak Đoković i namenjena je kreativnim i snažnim ljudima koji žele kvalitetan sadržaj, nova znanja i originalne priče. Želja nam je da ohrabrimo mlade da sanjaju i žive svoje snove. Na našim stranicama možete naći podršku i inspiraciju jer želimo da zajedno gradimo bolju budućnost za sebe i sve koji nas okružuju!

Gospođa Mirkov: Slatka radionica na krilima prošlih generacija

Kakvu preduzetnicu i sagovornicu imamo u ovoj epizodi Originalnog glasa! Nina Babić je bila zaposlena u velikim marketinškim agencijama u Njujorku i Beogradu, ali je ipak odlučila da prati svoje srce i ono što je najviše ispunjava, a to je pravljenje kolača! Nakon decenija rada u marketingu, ona je shvatila da izbegava svoju osnovnu strast i dok je mislila o tome, u glavi su joj se vrzmale sve žene u njenoj familiji, a pogotovo njena baka. Tada je odlučila da kroz nju napravi omaž svim superženama koje nisu mogle da rade ono što hoće i zato je rešila da pravi kolače, inspirisane francuskim receptima, sa prirodnim sastojcima, prilagođeni nepcima našeg podneblja.

Nina nam je ispričala kako je celokupan biznis započela uz pomoć mnogih i zašto duboko veruje u međusobnu podršku preduzetnika, posebno preduzetnica. Savetovala nas je da verujemo u svoju strast i da nikada ne sumnjamo u sebe – da čim imamo potrebu i želju da nešto ispunimo, odmah to i uradimo.